Gde juniori Srbije stadoše, tu kadeti nastaviše! (FOTO)
Foto: KSS

SAMO NAPRED, DECO

Gde juniori Srbije stadoše, tu kadeti nastaviše! (FOTO)

Odlično su mladi košarkaši Srbije počeli drugo poluvreme, napravili seriju 5:0 i na kratko se vratili u utakmicu – 31:29. Litvanci su se brzo oporavili i uzvratili serijom 7:0 čime su ponovo uspeli da se rezultatski odlepe – 38:29

Objavljeno:

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, startovala je pobedom na Evropskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Crne Gore Podgorici. Izabranici selektora Slobodana Klipe u prvom kolu grupe „A“ posle velike borbre i uzbudljive završnice savladali su odličnu selekciju Litvanije. Srpski kadeti su slabo počeli utakmicu, ali su kako je susret odmicao bili sve bolji i sigurniji, a sjajnom igrom u samom finišu došli su do prvih bodova na šampionatu: Srbija – Litvanija 56:54 (8:19, 16:12, 17:11, 15.12).

Trema je učinila svoje na početku meča. Srpski kadeti su se nekako držali do petog minuta i rezultata 8:7 za rivala. Posle toga dozovlili su Litvancima da do isteka desetog minuta naprave seriju 11:1 i povedu sa 19:8. Naš mladi tim je u prvoj četvrtini šutirao iz igre 2-16, promašio pet slobodnih bacanja što je takođe bila posledica premijerne utakmice na šampiontu. Ni u nastavku meča šut nije služio izabranike selektora Klipe, ali su snažnom odbranom, ogromnom borbenošću i velikim brojem ofanzivnih skokova uspeli da smanje zaostatak do kraja drugog poluvremena – 31:24.

Srpski studenti poraženi od Kine, ali to uopšte ne brine selektora! Naprotiv...

Odlično su mladi košarkaši Srbije počeli drugo poluvreme, napravili seriju 5:0 i na kratko se vratili u utakmicu – 31:29. Litvanci su se brzo oporavili i uzvratili serijom 7:0 čime su ponovo uspeli da se rezultatski odlepe – 38:29.

Nisu odustali srpski kadeti, već su preko Đorđa pažina i Lazara Živanovića još jednom došli do priključka na isteku 30. minuta – 42:41. Do prve prednosti 44:42 Srbija je došla na startu finalne deonice. Usledio je dug period u kome su se ekipe smenjivale u vođstvu, što je bio uvod u neizvesnu završnicu u koju je rival uša sa četiri poena prednosti 54:50. Međutim, na 42 sekunde pre kraja Marko Pavićević sa dve odlične akcije donosi izjednačenje- 54:54. Dramatičan finiš obeležio je Stevan Karapandžić poenima sa linije slobodnih bacanja i sjajna odbrana srpskih kadeta u poslednjih osam sekundi čime su sačuvali veliku pobedu – 56:54.

SRBIJA U16: Mišković, Andrić, Pavićević 11, Karapandžić 8, Pažin 9, Agoč 3, Živanović 9, Vasić 4, Langović, Marković 4, Tanasković 4, Popović 4.

LITVANIJA U16: Jermolajevas, Tubelis 8, Zubris 2, Kancleris 4, Kreismontas 6, Pankratjevas 9, Narusevičijus, Macionis, Simonis 4, Goliančik, Blaževič 13, Vaistaras 8.

BONUS VIDEO: Nikola Mišković za Espreso posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva u košarci

(Espreso.co.rs/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.