RAFALNA PALJBA LEGENDE JUGOSLOVENSKE KOŠARKE: Jokića spremaju kao da će da radi na železničkoj stanici! (FOTO)
Foto: Print Screen Youtube

stigle ga emocije!

RAFALNA PALJBA LEGENDE JUGOSLOVENSKE KOŠARKE: Jokića spremaju kao da će da radi na železničkoj stanici! (FOTO)

Bogdan Tanjević dao je zanimljivu izjavu pred start turnira Trofej Beograda

Objavljeno:

Crna Gora će utakmicom protiv Grčke u petak 11. avgusta otvoriti turnir Trofej Beograda.

Delije, potpisao je! (FOTO) (VIDEO)

Na klupi Crnogoraca sedi proslavljeni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević koji je dao jednu zanimljivu izjavu pred početak ovog turnira, a u vezi sa neigranjem Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije.

- Jokić? Pa, kako je moguće da ti treneri koji ga savetuju su toliko glupi? Šta on radi sad? Tamo imaju 'gurue', bacaju mu tenisku lopticu koju mora da uhvati sa tri prsta. Taj trener uzima 1.000 dolara dnevno. A mi vamo – 'Drži ga tamo, drži ga vamo, drži ga tamo"... Ova naša reprezentativna priprema je zlato. Sad će tamo da ga nabilduju, da mu nabace deset kila... Sećate se Tonija Kukoča kad su mu nabacili kilograme, trebalo mu je vremena da se pokrene. Smanjuju im se ručice. Radite noge i leđa malo, kakve samo ruke – nećete da radite na železničkoj stanici. Hido proglašen za igrača koji najviše napredovao sa 29 godina. Ali je pet godina dolazio kod mene u reprezentaciju na pripreme. Evo sad ništa ne rade po pet meseci... Vučević završio sezonu u aprilu - ljutito je govorio selektor Crne Gore koji je i sam ostao bez uzdanice iz NBA.

foto: Fonetap

On je ispričao i zanimljivu anegdotu u vezi sa Borom Stankovićem, koga smatra jednom od najznačajnihih osoba u razvoju svoje karijere.

- Nedavno, na sahrani Ranka Žeravice strašno sam se nešto raznežio, pre svega jer su Bora Stanković i on bili jedni od glavnih, najvažnijih trenera za moj život. I, uhvatila me neka muka... Jer, za ovih deset godina koliko sam u Turskoj, kada ti neko pruži ruku, ako te mnogo poštuje, poljubi je... Ja kažem sebi, je**m mu mater – 'Idem da poljubim Bori Stankoviću ruku', da mi ne pobegne, je**ga - rekao je Tanjević u dahu i odmah nastavio:

foto: Fonet

- Hoću da ga vidim, ja u prvom redu, a on tamo negde pozadi na komemoraciji... Kažem, dobro videću ga na groblju, ali ga ne vidim ni tamo i zovem ga sutradan, čekam da se probudi oko pola jedan, i kažem – 'Tata Boro, ljubim te u ruku', a on meni – 'Glavočeviću, ostale su ti još Makedonija i Bugarska. Svojevremeno sam trošio po 45 minuta telefona da ocrnim neke ljude, trenere, oružio sam ih kao pse, ali samo zato što su pričali nešto i sr*li o njemu, a niti imaju taj stil, niti kulturu - rekao je Tanjević.

Crna Gora će na Eurobasketu nastupiti u grupi C zajedno sa reprezentacijama Hrvatske, Češke, Španije, Rumunije i Mađarske.

BONUS VIDEO: Branko Lazić za Espreso direktno sa Kopaonika

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.