Na njih niko ozbiljno ne računa! Da li je BAŠ OVO reprezentacija koje Orlovi treba da se plaše pred Eurobasket!? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

mogu da pomrse račune

Na njih niko ozbiljno ne računa! Da li je BAŠ OVO reprezentacija koje Orlovi treba da se plaše pred Eurobasket!? (FOTO) (VIDEO)

Ekipa je sastavljena uglavnom od momaka iz evropske košarke, i dopunjena sa par igrača koji nastupaju za koledž timove u Americi... Naravno, nikoga ne treba da se plašimo, ali njih BAŠ ne smemo da potcenimo

Objavljeno:

U prijateljskoj utakmici između košarkaške reprezentacije Španije i Belgije pored ozbiljne povrede Serhija Ljulja zbog koje će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo, veliko iznenađenje predstavlja pobeda Belgijanaca koji su savladali Špance na Tenerifama rezultatom 89:71.

Belgija se nalazi grupi sa Srbijom na Eurobasketu, i predstavlja pravu malu nepoznanicu u svetu košarke.

OVAKVU ČAST RETKI DOŽIVE! Cela hala u Sarajevu skandirala Duletu Vujoševiću! (VIDEO)

Reprezentacija je sastavljena uglavnom od momaka iz evropske košarke, kao i sa par igrača koji nastupaju za koledž timove u Americi.

Najpoznatiji igrač ove selekcije svakako je Met Lodžeski koji nastupa za grčki Olimpijakos.

Ne može se reći da je belgijska košarka u nekoj ekspanziji ali ovaj rezultat im svakako daje za pravo da se nadaju dobrom plasmanu na predstojećem Evropskom prvenstvu, pogotovo zbog toga što nemaju pritisak velikih rezultata kao većina učesnika ove smotre.

ESPRESO EKSKLUZIVNO SAZNAJE! Poznata je sudbina Vanje Marinkovića! (FOTO)

Timovi belgijskog šampionata koji se svake godine takmiče uglavnom u "manje bitnim" evropskim takmičenjima su Ostende i Spiru, i retko kada su napravili neki veći rezultat, tj. da su se plasirali u drugu fazu evropskog kupa.

Reprezentativci koji nastupaju van domaće lige i poznati su domaćim ljubiteljima košarke su i Sem Van Rosom koji nastupa za špansku Valensiju, kao i Aksel Ervel član Bilbao Basketa.

Evo i šireg spiska Belgijanaca za ovaj Eurobasket:

Tomas Akjazili (Univerzitet Kolorado SAD) Ismael Bako (Stela Artoa Leven Bers) Kalid Bukiču (Ostende) Maksim De Zeuv (Oldenburg) Pjer Antoan Žile (Ostende) Amari Gorgemans (Belfiu Mon-Ano) Aksel Ervel (Bilbao) Joan Jaročevič (Šarlroa) Vinsent Kestelut (Ostende) Elijas Lasisi (Portel) Manu Lakont (Bejlor) Met Lodžeski (Olimpijakos) Dorijan Maršan (Antverp Džajants) Nils Marnegrejv (Šarlroa) Žan-Mark Mvema (Ostende) Retim Obašoan (Avelino) Žan Salumu (Ostende) Loik Švarc (Šarlroa) Kventin Seron (Gravelin) Džonatan Tabu (Bilbao) Ovivije Troafonten (Olapi Alstar) Kevin Tumba (Mursija) Sem Van Rosom (Valensija) Hans Vanvijn (Limburg)

Reprezentacija Belgije se nalazi u grupi D sa Srbijom, Letonijom, Turskom, Velikom Britanijom i Rusijom.

KAKAV MALER! Najbolji košarkaš Španije propušta Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Evropsko prvenstvo u košarci koje će se održati u četiri zemlje: Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj počinje 31. avgusta, a završava se 17. septembra.

(N.H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.