ZLATNI ORLIĆI MIŠKOVIĆ I PECARSKI SINOVI SU KOŠARKAŠA ZVEZDE I PARTIZANA: Otkrivaju da li kreću stopama očeva! (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić/Dragan Kadić/Filip Plavčić

EVROPSKI PRVACI ZA ESPRESO

ZLATNI ORLIĆI MIŠKOVIĆ I PECARSKI SINOVI SU KOŠARKAŠA ZVEZDE I PARTIZANA: Otkrivaju da li kreću stopama očeva! (VIDEO)

Dejan Mišković i Miroslav Pecarski ostavili su veliki trag noseći dresove večitih rivala. Gde će njihovi sinovi koji su upravo postali evropski prvaci

Objavljeno:

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvenstvo Evrope u Bratislavi.

Ovo je prva medalja naše selekcije posle 8 godina, i zlata iz Poljske. Na klupi tadašnjih juniora, sedeo je Vlada Jovanović, koji je i sada sa ovim momcima doneo zlato Srbiji.

Odmah na prvom treningu Partizana pao je i prvi izazov! I završen je neočekivanim ishodom! (VIDEO)

Najbolji igrači naše reprezentacije Nikola Mišković i Marko Pecarski, dali su izjave za Espreso posle ovog velikog uspeha.

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Tri glavna igrača evropskih prvaka sinovi su bivših košarkaša Partizana i Zvezde! (FOTO) (VIDEO)

foto: Dragana Udovičić

Nikola Mišković, MVP ovog šampionata i član najbolje petorke takmičenja, izneo je svoje utiske i planove za dalju karijeru.

- Stvarno neverovatan uspeh svih momaka, i celog stručnog štaba. Malo ko je ovo očekivao, jer su dve godine sve generacije mlađih kategorije reprezentacije bile bez medalja na velikim takmičenjima, a sada se vraćamo kući kao evropski prvaci.

Najkorisniji igrač Evropskog prvenstva, i strelac 23 poena u finalnoj utakmici bio je pravi vođa ovog tima.

foto: Dragana Udovičić

- Kao najstariji i kao najiskusniji igrač ove reprezentacije, moja odgovornost je bila da preuzmem neke lopte i šuteve kad se lomila utakmica, i da poguram svoju ekipu i olakšam prolaz košu, kao i da podignemo razliku, kako bi nam bilo lakše u ostatku meča. Svi su zaslužni za ovo moje individualno priznanje.

Nema odmora za šampione! Ubrzo sledi početak priprema u klubu, prva seniorska sezona je pred njim.

- Za nedelju dana počinjem pripreme za sledeću sezonu kod trenera Dejana Milojevića u Megi. Ovo će biti moja četvrta sezona u tom klubu, i jako se radujem zbog toga, a posebno jer će mi ovo biti prva seniorska sezona.

Otac Nikole Miškovića je bivši igrač Crvene zvezde i mnogih evropskih klubova Dejan Mišković. Da li i njega možemo očekivati u crveno-belom dresu u dogledno vreme, ostaje pitanje na koje Nikola nije odgovorio konkretno, a uzimajući u to da će ove godine odigrati prvu svoju seniorsku sezonu u svom životu još je rano za bilo kakva razmišljanja i planovima za dalji napredak u karijeri.

Ako bude uradio tačno kako ga je savetovao ljubimac Delija, novi igrač Zvezde će brzo i sam postati miljenik navijača!

Marko Pecarski je rođen 2000. godine, visok je 206 centimetara, a prošle sezone igrao je za drugi tim minhenskog Bajerna.

Prethodno je ovaj igrač ogromnu pažnju ne samo srpske i evropske, nego i američke javnosti skrenuo igrama u mlašim kategorijama tadašnjeg Mega Leksa i reprezentacije Srbije.

foto: Dragana Udovičić

- Mi još nismo svesni šta smo uradili, tek za nekoliko dana će doći taj osećaj. Došli smo na prvenstvo i od prve utakmice sa Špancima smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Verovali smo u uspeh i to smo dokazali. Iako se pričalo da ova generacija nije talentovana, i da ne može ništa da uradi, pokazali smo da ako uložimo trud i verujemo u sebe možemo da uradimo sve.

Već neko vreme priča se o njegovom dolasku u Partizan, govorilo se i da je stvar rešena, ali Marko Pecarski izjavljuje sledeće:

- Nisam još u Partizanu, oni su me zvali, bio sam na razgovoru sa njima, tako da ništa još nije zvanično. Ja sam još uvek igrač minhenskog Bajerna.

ČUO JE DA STIŽE TEO: Zvezda NBA lige vežba čuvena Miloševa dodavanja iza leđa! (FOTO) (VIDEO)

Njegov otac je nekadašnji centar Partizana, Miroslav Pecarski koji je beogradskim klubom stigao do fajnal-fora Evrolige, FIBA Kupa Radivoja Koraća i Kupa SFRJ, da bi se 1996. sa Panatinaikosom popeo na krov Evrope, je pravi uzor mladom Marku.

- Kao i svaki otac veoma je ponosan na mene, puno mi znači njegova podrška. On je takođe bio igrač i jako mi je drago što ga imam pored sebe.

(N. H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.