Alimpijević ima JEDNU VAŽNU MOLBU za Delije! (FOTO)
Foto: Beta

REALAN ČOVEK

Alimpijević ima JEDNU VAŽNU MOLBU za Delije! (FOTO)

- Meri se samo da li je veći ili manji, a u Crvenoj zvezdi je najveći mogući - istakao je

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je potrebno razumevanje navijača jer je taj košarkaški klub u novom ciklusu i biće mu potrebno vreme da se sve uklopi.

- Zvezda ne polazi ispočetka, već je ovo novi ciklus, sa mladim igračima kojima će biti potrebno vreme da uđu u bolje igre. Nije realno očekivati da igra bude na pravom nivou od početka. Potrebno je razumevanje i ne sumnjam da će sve to biti dobro, pa i u Evroligi - rekao je Alimpijević novinarima posle prvog treninga u Beogradu.

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Tri glavna igrača evropskih prvaka sinovi su bivših košarkaša Partizana i Zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Alimpijević je kazao da oseća pritisak samo zbog ljudi koji su mu ukazali poverenje, kao i igrača koje ima u timu.

- Meri se samo da li je veći ili manji, a u Crvenoj zvezdi je najveći mogući. Svi koji smo u klubu smo spremni za tako nešto. Pritisak postoji prema ljudima koji su mi dali šansu i prema igračima koji su tu. Zna se koja su očekivanja - kazao je Alimpijević.

foto: kkcrvenazvezda.rs

Alimpijević je rekao da je prioritet u novoj sezoni osvajanje Jadranske lige, što donosi plasman u Evroligu, a zatim slede domaće prvenstvo, kup i Evroliga, u kojoj će Zvezda pokušati da bude što bolja.

Zvezdu su do sada pojačali Nikola Radičević, Stefan Janković, Nikola Jovanović, Marko Kešelj i Džejms Feldin.

PONOSAN NA PRIJATELJSTVO: Selektor Hrvatske ućutkao "domobrane" i pokupio simpatije cele Srbije! (FOTO)

Alimpijević je rekao da je oformljena baza srpskih igrača i očekuje se da budu angažovana još dvojica ili trojica stranaca, u zavisnosti od potreba.

- Najteži posao je bio povećavanje baze srpskih igrača i mislim da smo to uradili veoma dobro, s obzirom na to da smo imali malo vremena. Što se tiče ostalih pojačanja, ne treba žuriti i da zbog toga sebi napravimo problem - kazao je trener crveno-belih.

Alimpijević je naveo da je zadovoljan fizičkim stanjem igrača i dodao da su oni u zavidnoj fizičkoj formi za ovaj period.

foto: Beta/Branislav Božić

- Sve izgleda dobro i prve reakcije su pozitivne. Da ne verujemo u njih i u sve ovo, ne bismo bili tu. Za sada sve ide po planu - istakao je Alimpijević.

On je rekao da dvorana i navijači dižu košarkaše Zvezde da energijom i požrtvovanošću daju najviše od sebe i da se to ne sme dovoditi u pitanje. Alimpijević je rekao da je razgovarao s bivšim trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem dok je bio u klubu, ali ne i posle toga.

JEZIVO: Bivšem fudbaleru Partizana će trebati lično obezbeđenje posle ovih pretnji Delija! (FOTO) (VIDEO)

Zvezda će posle dva treninga u hali "Aleksandar Nikolić" zbog reprezentacije Srbije i zauzetosti dvorane otići u Železnik, gde će boraviti dve nedelje.

Alimpijevićevi pomoćnici biće Milenko Topić, Slobodan Ljubotina, Aleksandar Zarić i Saša Kosović, kondicioni trener će biti Aleksandar Jovančević, dok će ostati svi iz lekarskog osoblja i tim menadžer Nebojša Ilić.

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša posle zlata u Slovačkoj

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.