Đorđević: Igrači moraju pod hitno da shvate gde su i da prestanu da razmišljaju samo o sebi! (FOTO)
Foto: Reuters

POTPUNO REALNA IZJAVA

Đorđević: Igrači moraju pod hitno da shvate gde su i da prestanu da razmišljaju samo o sebi! (FOTO)

- Hvala Kraljevu na prijemu i dobrodošlici. Posle sedam dana priprema spustili smo se sa Kopaonika i odigrali utakmicu protiv odlične Univerzitetske selekcije, posebno u prvom poluvremenu. Pokazali su da imaju ponosa i talenta i da su zaslužili dres - istakao je selektor Orlova

Objavljeno:

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević pohvalio je Univerzitetsku selekciju posle trijumfa njegovih pulena sa 77:54, u prvoj proveri tokom priprema za Evrobasket i istakao zabrinutost zbog povrede Nemanje Nedovića.

"Orlovi" su nakratko prekinuli rad na Kopaoniku i u Kraljevu protiv Studenata položili prvi ispit pred izazove na šampionatu Starog kontinenta.

Jedna četvrtina dovoljna Saletovim Orlovima da rutinski prošetaju pored Studenata!

- Hvala Kraljevu na prijemu i dobrodošlici. Posle sedam dana priprema spustili smo se sa Kopaonika i odigrali utakmicu protiv odlične Univerzitetske selekcije, posebno u prvom poluvremenu. Pokazali su da imaju ponosa i talenta i da su zaslužili dres. Mi smo igrali bez šest igrača sa poslednje prošlogodišnje utakmice, a tu su neki momci koje treba da ispitamo za budućnost - poručio je Đorđević.

foto: Printscreen / RTS

Selektor olimpijskih i svetskih vicešampiona osvrnuo se na zdravstveni bilten. Još se ne zna kakvo je tačno stanje sa ramenom Nemanje Nedovića.

- Imamo manje povrede, neke lakše, a neke teže, jer je zdravlje ipak najbitnije. Za Nedovića ćemo uraditi još jednu magnetnu rezonancu za desetak dana da bismo ustanovili nivo povrede, nije jednostavno i to je negativna stvar kao i kod Simonovića - nije krio Đorđević zabrinutost.

Posebno je istakao jedan segment u igri.

foto: Saša Pavlić Koky

- Fali nam još uigravanja i novih stvari, iako je bilo dobro drugo poluvreme. Moji igraći pod hitno moraju da shvate gde su, da ne razmišljaju o individualnim stvarima, već o kolektivu na terenu, da se u njega uklope. Da se ne dokazuju lično, već da kad su na terenu pokažu kvalitet - jasan je bio Đorđević.

Selektor Univerzitetske selekcije Srbije Zoran Todorović smatra da su Kraljevčani mogli da uživaju.

- Pobedila je Srbija. Zadovoljan sam pristupom, vraćamo se za Zrenjanin, imamo još dva dana, pa putujemo na turnir u Kinu i Univerzijadu. Hvala Saletu na podršci, pokušačemo da napravimo što bolji rezultat. Velika je čast i za moje momke i stručni štab što smo igrali u ovakvoj atmosferi i protiv ovakvih asova - naglasio je Todorović.

BONUS VIDEO: Branko Lazić za Espreso direktno sa Kopaonika

(Espreso.co.rs/Blic/Vladan Tegeltija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.