TENZIJE NA GRANICI PUCANJA: Makedonci gostuju takozvanom Kosovu u Prištini!
Foto: AP

meč visokog rizika

TENZIJE NA GRANICI PUCANJA: Makedonci gostuju takozvanom Kosovu u Prištini!

Počinju pretkvalifikacije za Mundobasket

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Makedonije će utakmicom s Kosovom početi pretkvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Makedonski selektor Jordančo Davitkov je rekao da je svestan da je će taj meč biti izuzetno težak, pre svega zbog pritiska koji će on i igrači imati u Prištini, gde će na tribinama biti 8.000 navijača domaćeg tima.

- Pred nama je utakmica u kojoj će biti pritisaka sa svih strana. Biće puna sala, a videćemo kakav će pritisak biti na sudije. Moraćemo da odigramo kvalitetnu odbtranu, ako želimo da pobedimo Kosovo. Nisu naivna ekipa, nisu za precenivanje, ali ni za potcenjivanje - rekao je Davitkov, a prenose lokalni mediji.

On je izrazio zabrinutost da bi sudijska trojka (Petar Obradović iz BiH, Boris Šulga iz Ukrajine i Grk Nikolas Somos) mogla da potpadne pod pritisak sa tribina, jer se očekuje da će publika napraviti "vruću atmosferu".

Utakmica dve selecije igra se u Prištini od 20.15.

U Grupi C pretkvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine, pored Makedonije i Kosova, nalazi se i Estonija. Samo najslabije plasirana selekcija neće obezbediti mesto za kvalifikacije, a propustiće i kvalifikacije za Evropsko prvensto 2021.

BONUS VIDEO: Članovi fan kluba Milana govore za Espreso

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.