Saša Đorđević potpuno iskreno: Jokić je pogrešio! Kako ja nekom ko je otkazao da dam Teodosićev dres?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

selektor iskreno i direktno

Saša Đorđević potpuno iskreno: Jokić je pogrešio! Kako ja nekom ko je otkazao da dam Teodosićev dres?! (FOTO) (VIDEO)

Aleksandar Đorđević govorio je o onome što je naša reprezentacija prošla i onome što našu reprezentaciju očekuje

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević govorio je za Blic o predstojećem Evropskom prvenstvu, ambicijama reprezentacije, ali i otkazima igrača koji su odlučili da ovo leto ne provedu sa reprezentacijom.

Hrvati odlučili da izruče Morinu, miting u Albaniji, stigla i žalba! Rešiće Vrhovni sud u Zagrebu! (FOTO) (VIDEO)

Svrstavaju nas u favorite jer smo iza Amerikanaca bili i na OI i SP, mada nam nedostaju tri bitna igrača?

- Ma kako da ne. Za Markovića se zna, za Bjelicu koji može da iskreira sa četvorke. Po mom mišljenju, Jokić je izabrao da se odmori, i to je pogrešno. Postoje ideje kako da nadomestimo te nedostatke, da se adaptiramo, da prikrijemo... Ne bežimo od uloge favorita. Znate me kako mislim, koliko verujem u momke, svu ozbiljnost i staloženost. Sviđa mi se ovih prvih dana pristup. Imam veru u te momke. Ne bežimo od bremena favorita, znamo šta nam je činiti - izneo je svoje mišljenje Đorđević.

Otkazi u svim selekcijama?

- Šta se ja pitam u svemu tome? Za univerzitetsku ste već čuli koji su sve izgovori. Ja ih kao igrač nisam imao. Igrao sam i bio šesti na Univerzijadi, igrao i Balkanijade. Dres reprezentacije mi je bio preči od svega. Imao sam i devojku i društvo i more... Ali klubovi potcenjuju to takmičenje. Iz njih igrači izlaze kao bolji, što koriste i klubovima koji ih žele od prvog dana. Svega sam se naslušao, bezobrazluka prema selektoru te selekcije, do toga da neće igrati za univerzitetsku, ali će igrati prozore na jesen. Kako ja nekom koji uradi sve to posle da dam dres Miloša Teodosića? Za mene je to poraz sistema. Ne možemo ih kazniti jer Univerzijada nije pod FIBA - iskren je bio selektor Srbije.

Šta je to drugačije u odnosu na prethodne akcije?

- Od kada sam preuzeo ovu funkciju, uvek sam postavljao medalju kao cilj, nisam se krio iza lažnih obećanja jer smatram da je to dužnost i cilj, a znate mene - zlato. Lep period je iza svih nas, ali od prvog sastanka prošle nedelje se ponašamo kao da se ništa nije desilo prethodnih godina. To sam im i rekao pred izlazak na pres. Ako ne budemo najgladniji, sa najvećim ambicijama, ne možemo staviti pečat na period koji je iza nas. To dugujemo sami sebi. Zadovoljni smo urađenim, ali znamo šta hoćemo - zaključio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

foto: Filip Plavčić

Naša reprezentacija igraće u grupi D na Evropskom prvenstvu zajedno sa domaćinom Turskom, Velikom Britanijom, Rusijom, Belgijom i Letonijom.

BONUS VIDEO: Saša Đorđević o otkazima za Univerzitetsku reprezentaciju

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.