SALE ĐORĐEVIĆ BESAN KAO RIS: Moraću da zovem te igrače, iako nisu zaslužili! FIBA će napraviti Moldaviju velesilom! (FOTO)
Foto: Reuters

REALNI NACIONALE

SALE ĐORĐEVIĆ BESAN KAO RIS: Moraću da zovem te igrače, iako nisu zaslužili! FIBA će napraviti Moldaviju velesilom! (FOTO)

Kada se neki srpski košarkaški radnik otvori za hrvatske medije, intervju ne može da bude loš! Čak naprotiv...

Objavljeno:

Aleksandar Đorđević, jedan od ljudi koji u celom košarkaškom svetu radi pod najvećim pritiskom. Pritiskom od KSS, pritiskom od FIBA, ali posebno pritiskom od "razmažene" srpske košarkaške javnosti.

U intervjuu za hrvatski Germanijak, pričao je o mnogim nedaćama našeg najtrofejnijeg sporta, a osvrnuo se i na celu zbrku oko FIBA, kvalifikacija za SP, otkaza univerzitetskoj reprezentaciji, ali i problemima koje u svetu ovog sporta prave alavi menadžeri i agenti.

Ne krije Đorđević, bio je zabezeknut odgovorima potencijalnih reprezentativaca...

NASTAVLJA SE SAGA! Đukić postavio uslov Leonardu: Ako želiš da igraš, jednu stvar moraš da uradiš! (FOTO)

- Da vidiš kakve su to poruke, kakvi su to razlozi… Da ne poveruješ. Dvojica su se pojavila na prvom treningu selekcije, pa su onda kazali: ’Ma ne, ipak ne bismo’. Neki su kazali da baš sad i ne bi igrali za univerzitetsku selekciju, ali da su spremni da igraju one kvalifikacione utakmice za A selekciju bez NBA igrača. Sve nam je to FIBA priuštila s onim svojim ’prozorima’. Njihova mi je ideja otprilike jasna, ali… Sad će se okupljati B ili čak C selekcije reprezentacija za te kvalifikacione utakmice, a – prema ovome što se sad dogodilo – ja ću kao selektor morati da potpisujemi pozive igračima koji nisu zaslužili da obuku dres nacionalnog tima. Kakvog to ima smisla?! - na glas razmišlja Đorđević.

foto: Filip Plavčić

Istina, isti problem imaće i druge reprezentacije, ali...

- Tačno, ali me druge reprezentacije na kraju ne zanimaju. I ne želim da se poredim s drugim reprezentacijama. FIBA će ovim potezom ozbiljno da naruši hijerarhiju unutar evropske košarke. Radiš, krvariš, osvojiš medalju da nekom takmičenju, teškom mukom dođeš do poštovanja. I, šta se sad dogodilo? Neka, recimo, Gruzija ili Velika Britanija, koje nemaju toliko NBA igrača, ali imaju dobre reprezentacije koje su dugo zajedno, uredno te pobede u kvalifikacijama i sve što si sticao se u trenutku sruši. Još se ne zna ni hoće li i igrači iz Evrolige i Evrokupa uopšte moći da igraju. Eto načina da se Moldavija napravi košarkaškom velesilom. Je li to ono što je FIBA htela i očekivala? - grmi Đorđević.

KO SU OVI LJUDI? U subotu navijali za Partizan u Humskoj, u nedelju za Zvezdu na Marakani! (FOTO)

foto: Profimedia

Naravno, nije sva odgovornost na Fibi. Ima dosta i do igrača... Pa i do menadžera.

- U krajnjoj liniji i ja sam za to da igra ko hoće, ali neka barem oni koji ne žele da igraju za reprezentaciju imaju toliko hrabrosti i poštenja da kažu: ’Ne da mi se, ne želim, draže mi je da se kupam u moru i pecam’, pa neka to onda objašnjavaju javnosti, a ne da stalno izmišljaju nešto, sakrivaju se i traže alibije. Nije istina da NBA klub može bilo šta da ti zabrani, oni ti mogu da sugerišu, predlože, a na igraču je da sam donese odluku. Klub je rekao ovo, menadžer je rekao ono, nemam klub i tražim ga… Imam prošlogodišnji slučaj Marjanovićevog otkaza dan pre početka priprema, bolje je da se ne prisećam toga. Imam osećaj da menadžeri manipulišu igračima kako žele – jednog će da maknu iz reprezentacije da otvore mesto drugom, tog će drugog iduće godine da maknu da bi prostor dobio treći… Da nije tragično, bilo bi smešno - zaključio je Đorđević razgovor sa Čuturom.

VRATIO IM MILO ZA DRAGO! Predrag Sikimić osvetio Zvezdu na najbolji mogući način! (VIDEO)

A, svi znaju ko je Marjanovićev menadžer, kao i Nikole Jokića.

BONUS VIDEO: Maleni Kinezi pevaju Partizanove pesme u Humskoj

(Espreso.co.rs/Germanijak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.