ONI SU PONOS SRBIJE! Ovih 13 košarkaša nije odbilo da igra za reprezentaciju Srbije! KAPA DOLE ZA NJIH! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky/Facebook

Momci, vama naklon do poda

ONI SU PONOS SRBIJE! Ovih 13 košarkaša nije odbilo da igra za reprezentaciju Srbije! KAPA DOLE ZA NJIH! (VIDEO)

Ovde je reč o 13 divova, slobodno ih možemo tako nazvati, jer oni su ponos Srbije - Zemlje košarke

Objavljeno:

Srpska košarka je doživela nezapamćeni šamar o kome će se pričati godinama, jer takav presedan verovatno nije zabeležen u svetu ni u jednom sportu.

BRUKA I SRAMOTA! NEZAPAMĆENI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: 25 igrača odbilo da igra na Univerzijadi, među njima svi iz Zvezde i Partizana!

Čak 25 mladih košarkaša je odbilo da dođe na pripreme univerzitetske reprezentacije Srbije koju očekuje učešće na Univerzijadi u Kini.

foto: Filip Plavčić

Takav skandal je sramotan i ponižavajući za drugu najtrofejniju naciju u ovom sportu i zemlju koja s pravom sebe naziva "zemlja košarke".

KAPITEN JE U ŠOKU: Teodosić o neigranju Jokića i skandalu sa univerzitetskom reprezentacijom! (FOTO)ĐORĐEVIĆ O ODBIJANJU DA SE IGRA ZA REPREZENTACIJU: To je sramota! Ne zaslužuju da budu pozvani! (VIDEO)

Da stvar bude još i gora, ti momci su ponudili svakakva (ne)opravdanja za neigranje, a upravo oni bi trebalo da čine okosnicu nacionalnog tima Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine što je i selektor Đorđević bio naznačio.

Celokupna javnost, košarkaška struka, ljudi u KSS, selektori ostali su zabezeknuti pred takvim ponašanjem momaka koji bi trebalo tek da se afirmišu.

foto: Dragan Kadić

DANILOVIĆ O SKANDALU U UNIVERZITETSKOJ SELEKCIJI: Opravdanja su im glupava! Nekoliko klubova prednjači! (VIDEO)

- Ja ne mogu da shvatim da ti igrači, koji nisu ni afirmisani, nego su na pragu da to budu, ne mogu da shvate da kroz selekciju, pripreme i igru za reprezentaciju kroz takmičenja stiču još veću afirmaciju. Postoje stvarno glupa opravdanja, poput nije to ekipa za nas. Ne želim stvarno da navodim imena ili bilo kome da stavljam krst, ali treba da se zna da je to opšti problem i da par klubova prednjači u tome - rekao je predsednik KSS, Predrag Saša Danilović.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Selektor A tima, koji je neke od tih momaka stavio bio i na širi spisak reprezentacije za Eurobasket kako bi im pokazao da se na njih računa, da ih neko gleda i na kraju krajeva kako bi ih motivisao dodatno, bio je još oštriji.

- Tražio sam listu njihovih razloga. To je bilo "ljut sam jer sam trebalo da budem na prvom spisku", "otišao sam na more", "preskočiću ovu akciju, bol u leđima, pripreme za sledeću sezonu". Koja bolja priprema postoji nego da provede leto u radu i treningu u selekciji sa najboljima. Svaki taj igrač može da podigne nivo reprezentacija. Pokažite koliko volite Srbiju koja vas je selektirala. Meni je veliki problem u novembru jer mnogo momaka je u NBA pa neće moći da se odazove. Šta ćemo tad. Od ovih momaka koji su otkazali jel treba da ih zovemo? Moje mišljenje je da je to sramota - rekao je Đorđević.

foto: Filip Plavčić

Međutim, teško da će to stići do ušiju tih momaka koji su svoje odluke već doneli, a selektor Univerzitetske selekcije, Zoran Todorović, ostao je sam da se preznojava sa svojim stručnim štabom i radi sa onim momcima koji su mu na raspolaganju.

E upravo ovde je reč o tim mladićima - tih 13 divova, slobodno ih možemo tako nazvati, jer oni su ponos Srbije - Zemlje košarke.

Iako možda kvalitetom nisu blizu onih koji su odbili da treniraju i igraju sa njima, za njih znamo da će poginuti na svakoj utakmici, da će poderati kolena u borbi za svaku loptu, da će ako treba da prokrvare za uspeh Srbije, jer oni ponosno nose njen dres.

A TO SU OVI MOMCI!

PLEJMEJKERI:

STRAHINJA JOVANOVIĆ (OKK Beoigrad)

ALEKSA NIKOLIĆ (Maršal, SAD)

ILIJA ĐOKOVIĆ (Borac)

STEFAN JEVĐENIJEVIĆ (Minot Stejt, SAD)

BEKOVI:

ANDRIJA ŠARENAC (Kajzer, SAD)

foto: Facebook/Andrija Sarenac

NEMANJA NENADIĆ (Dunav)

KRILA:

MILOŠ VRANEŠ (Misuri, SAD)

KRILNI CENTRI:

MARKO TEJIĆ (Mega Bemaks)

foto: Fonet/aleksandar Koković

NIKOLA PAVLOVIĆ (Smederevo 1953)

VELJKO BRKIĆ (Mladost Admiral)

CENTRI:

NOVAK TOPALOVIĆ (Ajdaho Stejt, SAD)

MILENKO VELJKOVIĆ (Mladost Admiral)

ANDRIJA MATIĆ (Amerikan juniverziti, SAD)

A ovo su oni koji su odbili da dođu na pripreme: Aleksa Avramović, Stefan Pot, Petar Rakićević, Andrija Stevanović, Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Dragan Apić, Marko Radovanović, Ognjen Jaramaz, Miloš Koprivica, Nikola Rebić, Nenad Miljenović, Nikola Radičević, Nikola Jovanović, Mihajlo Andrić, Miloš Vraneš, Mladen Đorđević i Matija Milin.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.