KO JE NOVI TRENER ZVEZDE? Stravična tragedija mu je oduzela mentora! On je preživeo taj horor, ali ga se ne seća! (VIDEO)
Foto: Beta

filmska priča

KO JE NOVI TRENER ZVEZDE? Stravična tragedija mu je oduzela mentora! On je preživeo taj horor, ali ga se ne seća! (VIDEO)

Gledao je smrti u oči, a sada će postati najmlađi trener u istoriji Evrolige

Objavljeno: 16:46h

Dušan Alimpijević je novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Čovek koji je u redove srpskog šampiona stigao iz ekipe FMP Železnik je najmlađi trener kog je Crvena zvezda ikada imala.

ČOVIĆ ODGOVORIO NA SVE ŠTO ZANIMA ZVEZDAŠE: Od budžeta, zarade od Evrolige, do šansi za fajnal-for! (VIDEO)

Ali ko je u stvari Dušan Alimpijević?

Momak rođen 9. marta 1986. godine u Lazarevcu već kao mladić uplovio je u trenerske vode.

Prvi trenerski zadatak i odmah stvar koja mu je promenila život.

DETALJI TRANSFERA ZVEZDINIH KOŠARKAŠA: Čović je samo jednom igraču rekao da ostane, ali on ga nije poslušao!

On je sa 24 godine postao pomoćni trener košarkaškog kluba Novi Sad i u povratku sa jedne utakmice doživeo je nesreću koja će mu zauvek promeniti život.

7. marta 2010. malo pre 24. rođendana novog trenera Crvene zvezde ekipa Novog Sada vraćala se sa utakmice iz Kruševca i na autoputu Beograd - Niš, u blizini Lapova na njihov kombi naleteo je kamion.

U strašnom udesu, dve osobe su izgubile život - Nemanja Danilović i Nenad Grozdanić. Jecaji, šok, misli da li će se sačuvati živa glava...

Alimpijević je prošao sa povredama nosa i brojnim modricama i ogrebotinama po celom telu, ali je preživeo.

O nesreći je tada teško pričao.

- Bila je to ogromna tragedija, posebno za porodice nastradalih. Dve osobe su tada izgubile život, a tek je trebalo da počnu da žive. Većina nas koji smo bili u kombiju gotovo da se ne seća ničega, znamo samo da je staklo letelo na sve strane. Svi smo bili skamenjeni i u šoku - poručio je tada Alimpijević za Blicsport.

Uspeo je sve da preboli, iako ga je tragedija zadesila kad je imao 24 godine.

- Jednostavno, takve stvari ne biraju godine, pogađaju i mlađe i starije. Nažalost, bio sam deo toga, kao uostalom i neki igrači koji su mlađi od mene - rekao je novi trener crveno-belih.

Partizan neka da Marinkovića, pa će dobiti Aranitovića! Čović potvdio da želi šutera najvećeg rivala i zna pravi put za Sanija!

U nesreći kod Lapova je poginuo Nemanja Danilović, trener Novog Sada, kome Dušan Alimpijević nije bio samo asistent.

- Nemanja je imao najveći uticaj na mene, kod njega je uvek bila prisutna pedagoška nota. Mnogo sam naučio od njega, jer sam trenerski posao počeo sa 22 godine. Imao je filozofski odnos prema sportu i prema životu, upijao sam to iskustvo. Teško mi je što ga nema, ali je njegovoj porodici i prijateljima mnogo teže. To je svima napravilo teške rane i treba da živi sećanje na tog divnog čoveka - emotivno je pričao o ovom događaju Alimpijević.

Ubrzo posle toga 2013. godine Alimpijević dobija šansu da po prvi put vodi neku ekipu samostalno i to je bila novosadska Vojvodina.

Karijera mu kreće uzlaznom putanjom i 2015. godine prelazi u Spartak od kog pravi respektabilan tim.

2017. godine put ga dovodi u Železnik gde mladi trener dolazi kao zamena za Branka Maksimovića.

- Alimpijević se smatra jednim od najperspektivnijih trenera u Srbiji. Оsnovni cilj u šampionatu je osvajanje јednog od četiri mesta koje će obezbediti učešće u ABA ligi sledeće sezone – naveli su tada u svom saopštenju čelni ljudi FMP-a iz Železnika.

Alimpijević ne da je ispunio ono što se od njega očekivalo, nego je u polufinalu lige u dva meča bio bolji od Partizana i napravio veliko iznenađenje koje je FMP lansiralo u finale lige, a njega u trenersku orbitu.

Malo posle toga došao je u Crvenu zvezdu da zameni Dejana Radonjića, najtrofejnijeg trenera crveno-belih i sledeće sezone će postaviti jedan rekord, postaće najmlađi trener u istoriji Evrolige.

foto: Espreso

Da li može da zameni Radonjića? Jedno je sigurno, Alimpijević je rođeni pobednik koji je u životu rešavao i dosta teže situacije i ukoliko bude imao podršku svih u Crvenoj zvezdi nema sumnje da će i sa crveno-belima praviti velike rezultate.

BONUS VIDEO: Nebojša Čović predstavlja novog trenera Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.