IZGINUĆEMO: Od trenera Crvene zvezde se očekuje hrabrost! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta

da li je mladost prednost?

IZGINUĆEMO: Od trenera Crvene zvezde se očekuje hrabrost! (FOTO) (VIDEO)

Nebojša Čović ga je čak uporedio i sa Željkom Obradovićem

Objavljeno: 15:16h

Novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda je Dušan Alimpijević koji je sa klubom sa Kalemegdana postigao dogovor o saradnji na tri godine.

Njegov prvi pomoćnik biće legendarni košarkaš Crvene zvezde Milenko Topić.

ČOVIĆ ODGOVORIO NA SVE ŠTO ZANIMA ZVEZDAŠE: Od budžeta, zarade od Evrolige, do šansi za fajnal-for! (VIDEO)

Tim povodom, oni su se obratili medijima na konferenciji koja je održana u prostorijama kluba na malom Kalemegdanu.

- Zahvalan sam klubu i predsedniku, počastvovan sam što ću biti trener kluba sa jednom ovakvom idejom. Vrlo sam svestan šta nosi Zvezda, veličina, istorija, naravno navijači, koji su toliko važan faktor da je nepotrebno pričati. Budite sigurni da će kompletan moj stručni štab, dati sve od sebe da opravda ukazano poverenje. Milenko je prihvatio ulogu koju je dobio i od velikog značaja je njegovo iskustvo ime i sve što sa sobom nosi. Izginućemo za ovo što nam je pruženo i što je ispred nas. Znamo da su pobede normalna stvar za nas i mi ćemo u tom pravcu razmišljati - rekao je Alimpijević.

foto: Beta

Rekao je i da je dobro razmislio o ovoj odluci.

- Takva odluka se ne donosi preko noći, Zvezda je veliki klub da bi se lomilo preko noći. Crvena zvezda je san, ostvarenje želja, ali i isto tako obavezuje. Nisam zamena Dejana Radonjića, zlatnim slovima je ispisao ime u klubu, najtrofejniji je trener, ali nemam pritisak - reči su novog trenera crveno-belih.

DETALJI TRANSFERA ZVEZDINIH KOŠARKAŠA: Čović je samo jednom igraču rekao da ostane, ali on ga nije poslušao!

Takođe, dotakao se i igrača koji bi mogli da pojačaju Crvenu zvezdu, kao i da li bi to mogao da bude neko iz FMP-a.

foto: Beta/Branislav Božić

- Od trenera Crvene zvezde se očekuje hrabrost. Imamo viziju ko bi mogao iz FMP-a da krene, ali da vidimo koga ćemo dovesti van onoga što imamo u Zvezdi i FMP-u. Ovo nije stvar koja je rešena za jednu noć, predsednik Čović i ja smo već razgovrali, ima dana ovome. Ovo je hrabar potez uprave, ali i trener mora da napravi hrabar iskorak. Postoji nekoliko pozicija u timu koje su problem i to ćemo pokušati da rešimo do početka avgusta - zaključio je Alimpijević i dodao da je početak priprema zakazan za sedmi avgust, a da će petog avgusta biti održan lekarski pregled igrača.

Partizan neka da Marinkovića, pa će dobiti Aranitovića! Čović potvdio da želi šutera najvećeg rivala i zna pravi put za Sanija!

Milenko Topić takođe nije krio oduševljenje.

- Izuzetna čast i mogućnost da se vratim u klub za koji sam emotivno vezan. Bio sam igrač ovog tima, znam dobro koja je to veličina i brend. Ovaj drugi dolazak je u nekom boljem momentu, zna se gde, ko i šta radi. Biće teška i zahtevna sezona, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa svim, rezultati nas obavezuju, ali i predstavljaju dodatne poteškoće, jer će svi želeti da nas poraze, ali to nam je dodatni sportki motiv - rekao je legendarni košarkaš crveno-belih koji je predhodni period radio kao pomoćni trener u mađarskom Segedinu.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović dotakao se godina i eventualnog neiskustva Alimpijevića.

- Željko Obradović je najbolji trener Evrope, a u trenerske vode ušao je odmah iz patika. Dajte šansu ovim ljudima i podržite ih, a oni će to vratiti siguran sam - zaključio je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija protiv Irtiša

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.