BRUKA I SRAMOTA! NEZAPAMĆENI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: 25 igrača odbilo da igra na Univerzijadi, među njima svi iz Zvezde i Partizana!
Foto: Filip Plavčić

Ovo se nikada nije desilo

BRUKA I SRAMOTA! NEZAPAMĆENI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: 25 igrača odbilo da igra na Univerzijadi, među njima svi iz Zvezde i Partizana!

Srpska košarkaš je doživela upravo najveći udarac u svojoj istoriji

Objavljeno:

Srpska košarka je doživela nezapamćen udarac koji preti da izbije u skandal neviđenih razmera!

Mladi srpski košarkaši su odbili da igraju za univerzitetsku reprezentaciju koja bi trebalo da igra na Univerzijadi od 19. do 30. avgusta, a među njima su i igrači Crvene zvezde, Partizana, Mega Bemaksa i FMP-a.

Inače, selektor Aleksandar Đorđević je na konferenciji kada je saopštavao spisak za A tim za Eurobasket izjavio da oni koji ne budu bili na spisku igrača koji će početi pripreme, biće sa selekcijom koju on naziva B reprezentacija i koja bi trebalo da čini okosnicu nacionalnog tima Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket.

foto: Filip Plavčić

Od 27 igrača koji su se našli na spisku nacionalnog tima čak njih 25 je odbilo da igra na Univerzijadi,17 ih je odmah reklo ne selektoru univerzitetske selekcije, zatim šestorica naknadno pozvanih, da bi dvojica odustala posle prvog treninga.

foto: Dragan Kadić

Među njima su Dobrić i Rakićević iz Crvene zvezde, Pot i Andrić iz Partizana su odustali posle prvog treninga, a nije se pojavio ni njihov saigrač Koprivica, takođe pozive su odbili i Apić, Lazarević, Davidovac iz FMP-a, i Novak, Rebić, Jaramaz, Radovanović iz Mege, kao i Nenad Miljenović iz PAOK-a i Aleksa Avramović iz Varezea.

foto: Filip Plavčić

Izgleda da im nije bilo dovoljno da bude to što su dobili poziv da brane boje svoje zemlje, ali ni to što su time istakli kandidaturu za A selekciju, jer je selektor Đorđević upravo njih imao u planu za kvalifikacije za Mundobasket pošto neće data moći da računa na igrače iz NBA i verovatno Evrolige.

foto: Fonet/aleksandar Koković

SPISAK POZVANIH IGRAČA: Aleksa Avramović, Stefan Jovanović, Stefan Pot, Petar Rakićević, Andrija Stevanović, Andrija Šarenac, Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Veljko Brkić, Marko Tejić, Dragan Apić, Marko Radovanović, Novak Topalović, Ognjen Jaramaz, Miloš Koprivica, Nikola Rebić, Nenad Miljenović, Nikola Radičević, Nikola Jovanović, Mihajlo Andrić, Nemanja Nenadić, Miloš Vraneš, Mladen Đorđević i Matija Milin.

foto: Filip Plavčić

A odazvali su se samo: Strahinja Jovanović, Nemanja Nenadić, Veljko Brkić, Miloš Vraneš, Novak Topalović, Andrija Šarenac, Marko Tejić i Aleksa Nikolić.

Zato je selektor Dejan Todorović pozvao još četvoricu i sa samo 12 igrača počeo pripreme.

BONUS VIDEO: Milica Mandić staje na zlatno postolje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.