LJUDI, KAKAV JE TO ŠUTER! NASLEDNIK KLEJA TOMPSONA: FIBA posvetila tekst srpskoj "dugoj devetki"! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

oduševio

LJUDI, KAKAV JE TO ŠUTER! NASLEDNIK KLEJA TOMPSONA: FIBA posvetila tekst srpskoj "dugoj devetki"! (VIDEO)

Ipak, on ostaje čvrsto sa dve noge na zemlji

Objavljeno: 19:21h

Mladi srpski košarkaši dominirali su u prva dva meča na Evropskom prvenstvu, a posebno se kao predvodnik istakao mladi as Partizana, Vanja Marinković.

Talentovani šuter našeg nacionalnog tima je u dueluma sa Italijom i Slovenijom pokazao raskoš svog talenta i ubojite sposobnosti pri šutu sa distance.

Italijanima je ubacio 20 poena uz 6 trojki, a Slovencima 18 poena, zbog čega je i zaslužio da na zvaničnom sajtu FIBA bude objavljena priča o njemu.

- Kada mu ne radi njegovo glavno oružje, šut, marinković pokazuje da je mnogo raznovrsniji igrač, a ne samo specijalista za trojke. Sjajno prodire do koša, nije preterano eksplozivan, ali odličan mu je balans i ima urođeni košarkaški instinkt što ga čini noćnom morom za defanzivce - piše u tekstu na sajtu FIBA.

Tako su ga stručnjaci uporedili sa Klejom Tompsonom po šuterskom kvalitetu, iako on ističe da mu je idol drugi, sada već bivši NBA igrač.

- Zadovoljan sam formom u kojoj sam. Uvek treniram još i posle treninga, vežbam šut-apove, driblinge i polaganja. Celog života sam gledao Kobija i uživao u tome. Uvek me je uzbuđivao. Mnogo bih voleo kada bih uspeo da izvodim neke njegove poteze - rekao je Marinković.

Kao i svakom momku koji igra košarku, želja mu je da jednog dana stigne do NBA, a što se tiče reprezentacije i njegove uloge u njoj rekao je sledeće:

- Dobro nam ide, krenuli smo dobro protiv Italije. Bilo je teško protiv Slovenije, ali smo dobro završili. Protiv Španije će biti klasik. Naravno, da nam je cilj da osvojimo zlato, ali moramo da se fokusiramo samo na prvu sledeću utakmicu. Promašio sam neke šuteve, ali se dobro osećam i igram. Prirodno je da napredujete igranjem i ja učim da budem bolji iz dana u dan.

BONUS VIDEO: Uroš Đurđević posle pobede protiv Budućnosti...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.