BIRA SE NAJBOLJI KOŠARKAŠ EVROPE: Samo 2 Srbina, a 4 Hrvata u konkurenciji!

GDE SU KIĆA, PRAJA...

BIRA SE NAJBOLJI KOŠARKAŠ EVROPE: Samo 2 Srbina, a 4 Hrvata u konkurenciji!

U užem izboru od 15 igrača čini se da fali ne jedan, već nekolicina srpskih košarkaša
Objavljeno:

Završetak Eurobasketa na kome su Španci osvojili titulu i pokazali da su trenutno najdominantniji tim na "starom kontinentu" i na kome je Pau Gasol suvereno izabran za MVP-ija, doneo nam je nove rasprave. Za jednu od njih je kriv i selektor "crvene furije" Serđo Skariolo koji je posle finala izjavio da je Gasol najbolji košarkaš koga je Evropa ikada imala, a ova njegova tvrdnja je izazvala lavine oprečnih komentara i polemika.

Stoga je poznati specijalizovani košarkaški sajt "Eurohoops" odlučio da otvori glasanje za najboljeg evropskog igrača svih vremena u kome učestvuju njihovi posetioci. Međutim, zbog desetina vrhunskih košarkaša koji su ponikli na "starom kontinentu" oni su odlučili da izbor suze na 15 igrača koji su ostavili najveći trag, ali taj njihov izbor će, verovatno, ponovo pokrenuti novu polemiku, naročito u Srbiji.
U 15 odabranih nalaze se samo dvojica Srba - Dejan Bodiroga i Vlade Divac, dok je na listi čak 4 Hrvata, dva Španca, dva Litvanca... Mnogi će reći kako su mogli da izostave neke od najvećih asova u istoriji "igre pod obručima" iz naše zemlje poput člana Kuće slavnih Dražena Dalipagića, zatim Dragana Kićanovića, Radivoja Koraća, Sašu Đorđevića... Glasanje je otvoreno i to možete učiniti OVDE, a u izboru pored Divca i Bodiroge se nalaze još Dražen Petrović, Dino Rađa, Krešimir Ćosić, Toni Kukoč, Arvidas Sabonis, Šarunas Marčuljonis, Pau Gasol, Huan Antonio San Epifanio, Sergej Belov, Nikos Galis, Dirk Novicki, Toni Parker i Dino Menegin. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.