Basketaši ostali bez medalje! Novi dramatičan poraz svetskih prvaka na EP! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

šteta

Basketaši ostali bez medalje! Novi dramatičan poraz svetskih prvaka na EP! (FOTO)

Srbija je delovala umorno

Objavljeno:

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 vraća se bez medalje sa Evropskog prvenstva u Amsterdamu, pošto je poražena od Ukrajine posle produžetka u borbi za treće mesto - 18:20.

Svetski prvaci nisu uspeli da osvoje jedini trofej koji im nedostaje, ali ni da se u potpunosti oporave od polufinalnog poraza od Letonije, takođe u produžetku. Tako je Ukrajina trojkom u dodatnom vremenu došla do bronzane medalje.

Posle početnog vođstva Srbije bilo je 5:5, da bi ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Danilo Mijatović, Dejan Majstorović, Marko Savić mini serijom umakla na 8:5.

Rivali se nisu predavali, već su četiri minuta pre kraja došli do izjednačenja na šta je odmah trojkom odgovorio Majstorović za 10:8. Nikako naši basketaši nisu uspevali da se odlepe, opet su Ukrajinci izjednačili u dva navrata i onda preokrenuli na 12:14 pred završnicu.

foto: Fonet

Srbija je delovala umornije i pored toga je poravnala na 15:15, usledila je "krađa" i sjajna akcija Savića i Majstorovića za vođstvo, ali je u poslednjem minutu bilo 16:16. Dramatična razmena trojki Majstorovića i Kobeca za 18:18 donela je produžetak uz obostranu smušenost u finišu.

U basketu se produžetak igra dok neko prvi ne da koš i čim su Ukrajinci prihvatili loptu pogodili su trojku za trijumf i bronzu.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.