I to se dešava! Srpski basketaši ostali bez finala EP posle infarkt završnice! (FOTO)
Foto: Fonet

šteta

I to se dešava! Srpski basketaši ostali bez finala EP posle infarkt završnice! (FOTO)

U produžetku se igra dok neko prvi ne pogodi, učinili su to Letonci posle velike borbe i slavili za njihov najveći uspeh

Objavljeno: 19:48h

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 nije se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Amsterdamu, jer je poražena od selekcije Letonije posle produžetka - 17:19.

Dva koraka delila su naše basketaše od ostvarenaj sna i osvajanja jedinog trofeja koji im nedostaje. Umesto u finalu, igraće za treće mesto (20.20) protiv poraženog iz duela Slovenija - Ukrajina.

Ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Danilo Mijatović, Dejan Majstorović, Marko Savić izgubila je posle prave drame i koša u produžetku od debitanta na velikoj evropskoj sceni. Tako je prekinut njihov niz od 22 pobede zaredom...

Momci su od početka kontrolisali rezultat, vodili sa 3:2 i 4:3, Letonci su promašivali, a Majstorović se sa dve trojke (važi dva poena u basketu) pobrinuo za 6:3, odnosno 9:5.

foto: Marina Lopičić

Ipak, rivali se nisu predavali, već su stalno prilazili na poen zaostatka i pokazali neku novu energiju kojom su posle prave drame otišli u finale. Četiri minuta pre kraja bilo je 12:10 za Srbiju posle dobrih poteza Mijatovića i onda su malo stali. Letonci su vezali četiri poena za preokret i 12:14, što je bio prvi put da su naši basketaši gubili na ovom turniru.

Dobrim potezom je Majstorović vratio poen razlike, a novom majstorijom i sjajnim driblingom se Bulut pobrinuo za izjednačenje - 14:14 i završnicu za infarkt.

Mijatović je jednom rukom ubacio loptu u obruč, Bulut podelio blokadu, Majstorović opet pogodio, ali su Letonci imali 16:17 na 32 sekunde pre kraja. Domović Bulut je prodorom izjednačio na 17:17, dok je Majstorović blokadom najpre sprečio rivala da pobedi i otišlo se u produžetak, pošto je Bulut uz zvuk sirene promašio šut za trijumf.

U produžetku se igra dok neko prvi ne pogodi, učinili su to Letonci posle velike borbe i slavili za njihov najveći uspeh.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.