SRAMNO, DA SRAMNIJE NE MOŽE! Evroliga napala Vlada Divca: On je licemer i lažni moralista! (FOTO)
Foto: Fonetap

Šta vi kažete?

SRAMNO, DA SRAMNIJE NE MOŽE! Evroliga napala Vlada Divca: On je licemer i lažni moralista! (FOTO)

Divac koji je generalni menadžer Sakramenta smatra da je novi kalendar FIBA odlična ideja. On se nedavno na zvaničnom sajtu FIBA obratio igračima

Objavljeno:

Čelnici Evrolige žestoko su reagovali na pismo legendarnog srpskog košarkaša Vlada Divca, koji je u otvorenom pismu istakao važnost igranja za nacionalnu reprezentaciju.

Evroliga i FIBA ušli su u novi sukob. Evroliga ne želi da menja svoj kalendar takmičenja zbog reprezentativnih termina koje je uvela FIBA. Prema novom sistemu FIBA, uvedena su dva termina u novembru i decembru tokom kojih će reprezentacije igrati utakmice kvalifikacija za SP.

TO SE UČI SAMO NA SRPSKOM BETONU! Bulutova finta usijala društvene mreže, a od Španaca napravila predmet sprdnje celog sveta (VIDEO)

Divac koji je generalni menadžer Sakramenta smatra da je novi kalendar FIBA odlična ideja. On se nedavno na zvaničnom sajtu FIBA obratio igračima.

- Nikada neću zaboraviti uzbuđenje koje sam osećao dok sam gledao reprezentaciju Jugoslavije. Oduvek sam želeo da dobijem priliku da predstavljam svoju zemlju na velikim takmičenjima, jer postoji nešto magično kada obučete nacionalni dres. Igranje za svoju zemlju predstavlja najveću čast i znam da mnogi od vas razmišljaju tako - naveo je, između ostalog, Divac.

NAJVEĆI KOŠARKAŠKI PARADOKS: Kako neko sa 209 cm igra pleja, a neko sa 198 cm centra? (FOTO)

Evroliga je reagovala saopštenjem u kojem navodi da je ova organizacija uvek podržavala reprezentativna takmičenja i istakli da nijednom igraču nisu zabranili da nastupi za nacionalni tim. Pojedini mediji navode da je Evroliga nazvala Divca "lažnim moralistom".

- Uvek smo se zalagali za slobodu izbora igrača, klubova, trenera... FIBA je za razliku od Evrolige pretila sankcijama nacionalnim savezima. Evroliga oštro osuđuje svaku vrstu pritiska na igrače, sudije ili klubove. Poznato je da su u prošlosti mnogi košarkaši, kako evropski tako i oni van Starog kontinenta, odbijali da igraju za reprezentaciju i zbog toga nikada nisu trpeli nikakve posledice. Među njima su i neki bivši elitni košarkaši koji sada pokušavaju da izvrše pritisak na igrače. Licemerno je da oni sada vrše pritisak na igrače i daju savete o tome šta bi košarkaši trebalo da rade sa svojim karijerama - navodi Evroliga.

Međutim, nisu svi Srbi na strani nacionalnog tima. Trener Fenerbahčea Željko Obradović podržao je Evroligu.

VELIKI PREOKRET! Da li je ovo najveće pojačanje Zvezde pred novu sezonu?!

- To nije ni za koga dobro. Igrači će da stalno igraju, imaju obavezu prema klubovima, koji moraju da poštuju Evroligu, a FIBA je uvela nove "prozore" koji su obavezni za sve igrače. Mi moramo da poštujemo EL, a klubovi plaćaju igrače. Šta će se dogoditi ako se povrede? Ko će to da nadoknadi. Ja ću ovek da branim svoje igrače. Niko ništa njih ne pita. Klubovi će da im zabrane da igraju za reprezentacije, a zbog toga će ih nazivati izdajicama. Zašto NBA igrači nisu izdajice, a evroligaški jesu? Zdravlje igrača je najvažnije, a svi žele da iskoriste situaciju. Igrači su važniji od svega. Stav Fenerbahčea je jasan, nećemo pustiti igrače u reprezentaciju - rekao je Obradović.

BONUS VIDEO: Koktel KSS povodom svetskog zlata u basketu 3x3 - Dejan Tomašević

(Espreso.co.rs/Kurir Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.