GROBARI, LUDUJTE: Najveći talenat evropske košarke pred potpisom za Partizan! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

i sin legende kluba

GROBARI, LUDUJTE: Najveći talenat evropske košarke pred potpisom za Partizan! (VIDEO)

Momak koji je igrama u mlađim kategorijama zaludeo Evropu i Ameriku

Objavljeno: 09:14h

Partizan je dobio novog trenera, a odmah posle njega bi moglo da stigne i drugo pojačanje u klubu. I to ne bilo koje, nego jedan od najtalentovanijih evropskih igrača u svom uzrastu i sin legende kluba.

Kako prenose "Novosti", supertalentovani Marko Pecarski blizu je potpisa sa klubom u kome se proslavio njegov otac Miroslav tokom 80-tih godina prošlog veka.

Pecarski tek ove godine puni 17 godina, ali već par sezona o njegovim igrama u mlađim kategorijama bruji evropska i američka košarkaška javnost, jer se radi od izvanredno nadarenom košarkašu.

Prethodne sezone je nosio dres B tima Bajerna iz Minhena, a pre toga je igrao fantastično igrao u dresu Mega Leksa i reprezentacije Srbije na šampionatima Evrope u mlađim kategorijama.

Sada se već nazire strategija crno-belih, a to je okupljanje talentovanih mladih igrača u timu koji će za dve-tri godine stasati da se barabar nose drugim klubovima.

Podsećamo da je pre Pecarskog član crno-belih postao 20-godišnji plejmejker iz Australije Tom Vilson.

Miroslava pecarskog Grobari pamte po spektakularnim zakucavanjima i igrama u crno-belom dresu kada je njihov klub igrao na fajnal for Evrolige, zatim FIBA Kupa Radivoja Koraća i Kupa SFRJ. Karijeru je potom nastavio u Grčkoj, gde je sa Panatinaikosom bio šampion Evrope 1996. godine.

BONUS VIDEO: Koktel KSS povodom svetskog zlata u basketu 3x3 - Dejan Tomašević

(Espreso.co.rs / Izvor: Novost.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.