Da kamen zaplače: Divac je poslao emotivno pismo, svaki igrač koji je odbio reprezentaciju će u zemlju da propadne od srama! (FOTO)
Foto: Fonet

da se naježiš

Da kamen zaplače: Divac je poslao emotivno pismo, svaki igrač koji je odbio reprezentaciju će u zemlju da propadne od srama! (FOTO)

- Postoji nešto magično kada obučete nacionalni dres. Igranje za svoju zemlju predstavlja najveću čast i znam da mnogi od vas razmišljaju tako

Objavljeno:

Vlade Divac se u ovom pismu najpre osvrnuo na svoje košarkaške početke, prisetio se kako je silno želeo da jednog dana zaigra za reprezentaciju Jugoslavije, što mu se kasnije na najlepši način i ostvarilo.

Pred komp i ćuti! Jedan fan je isprovocirao Štimca, a onda je usledilo BRUTALNO spuštanje na zemlju! (FOTO)

On je zatim pružio podršku novom sistemu takmičenja koji startuje od jeseni, podsećajući da će sada reprezentativci imati jedno slobodno leto svake četvrte godine i da će tako biti izloženi manjim naporima nego do sada.

- Kada sam počeo da igram košarku kao dečak u mom rodnom Prijepolju, bio sam inspirisan gledajući naš nacionalni tim i najbolje igrače iz tog tima.

Nikada neću zaboraviti uzbuđenje dok sam gledao reprezentaciju Jugoslavije i znao sam od malih nogu da želim da budem kao oni, da zaslužim šansu da predstavljam svoju zemlju na Evrobasketu, Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Nedović, Bogdan, ribe, jahta... U RAJU NA ZEMLJI! Srpski košarkaši ga BAŠ ŽIVE! (FOTO)

- Postoji nešto magično kada obučete nacionalni dres. Igranje za svoju zemlju predstavlja najveću čast i znam da mnogi od vas razmišljaju tako. U svim delovima sveta utakmice reprezentacija privlače veliku pažnju i inspirišu mlade ljude da počnu da se bave sportom.

Hercegovina cela je crno-bela! Grobari iz RS napravili piro - spektakl kakav se ne viđa ni u Argentini! (FOTO)

foto: Dado Đilas

Međutim, već dugo uticaj košarke je smanjen, jer nacionalni timovi retko igraju utakmice pred svojim navijačima. Navijači ne mogu da vide u akciji lokalne zvezde i ne mogu da osete uzbuđenje koje nose ovakve utakmice. Veliki turniri se igraju u nekoliko zemalja i samo jednom godišnje što smanjuje medijsku pokrivenost i interesovanje.

Novi format takmičenja, koji će krenuti od novembra, napravljen je ne samo da odvoji košarku od drugih letnjih sportova, već i da reprezentacije vrati svojim navijačima. Ovaj sistem će biti u sinergiji sa domaćim takmičenjima i pomoći će celokupnoj košarkaškoj porodici.

1.462 PROSEČNE SRPSKE PLATE ZARAĐIVAĆE ZA NEDELJU DANA: Mesi je zvanično doneo odluku oko nastavka karijere! (FOTO)

Za igrače to znači da će jednom u četiri godine imati slobodno leto, što će smanjiti pritisak i omogućiti im da se odmore i oporave nakon napornih sezona. To će, zajedno sa mogućnošću promene rostera za svaku utakmicu kvalifikacija i skraćenje priprema na maksimum 28 dana, značajno smanjiti napore i obaveze igrača u nacionalnim timovima.

Veoma je važno da novi kalendar omogući uslove za razvoj novih talenata u što više zemalja. Više utakmica protiv kvalitetnijih protivnika stvoriće uslove za njihov napredak.

Novi sistem i novi kalendar doneće mnogo toga dobrog igračima, navijačima, savezima, ligama i klubovima, svima koji imaju veze sa košarkom, a samim tim i sportu koji svi volimo. Zbog svih tih razloga, svim igračima želim da ga podrže kako bi došli u priliku da uživaju u karijeri kakvu sam ja doživeo'', navodi se u pismu Vlada Divca.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.