IDEMO PO NOVO ZLATO! Bulut i ekipa ispraćeni na Evropski kup! (GALERIJA) (VIDEO)
Foto: Espreso

ambicije ponovo najviše

IDEMO PO NOVO ZLATO! Bulut i ekipa ispraćeni na Evropski kup! (GALERIJA) (VIDEO)

Koktel Košarkaškog saveza Srbije povodom svetskog zlata muške reprezentacije u basketu 3x3 i njihovog predstojećeg odlaska na Evropski kup

Objavljeno: 15:12h

Košarkaški savez Srbije (KSS) ispratio je i poželeo sreću ženskoj i muškoj reprezentaciji u basketu tri na tri na Evropskom kupu, koji će se od 7. do 9. jula održati u Amsterdamu.

- Želimo vam puno sreće i da i na Evropskom kupu budete najbolji. Ne postoji nijedan veliki košarkaš, a da nije počeo tri na tri. Što se nas tiče, to je nacionalni sport - rekao je potpredsednik KSS-a Dejan Tomašević na svečanom koktelu u Kući košarke u Beogradu.

foto: Espreso

Srpski basketaši, koji su nedavno odbranili titulu svetskih šampiona, igraće u grupi sa Mađarskom i Španijom, a u ženskoj konkurenciji protivnici će biti Mađarska, Švajcarska i Rumunija.

Pitali smo Rakočevića sa koja dva igrača bi izašao na crtu srpskim šampionima u basketu! Jedan je Hrvat, a drugi bi vam teško pao na pamet! (FOTO) (VIDEO)

Tomašević je naveo da je srpska košarka spremna da ima timove u basketu na Olimpijskim igrama u Tokiju i istakao da ga posebno raduje to što će zemlja prvi put na Evropskom kupu imati predstavnike u ženskoj konkurenciji.

- Izuzetno mi je drago što smo došli u situaciju da imamo svetske šampione. Čestitam vam i zahvalan sam na tome. Posebno me raduje što ćemo prvi put imati žensku ekipu. Poznato je koliko Savez u poslednje vreme ulaže u žensku košarku. Želim vam puno sreće na Evropskom kupu i siguran sam da ćete nam donositi sjajne rezultate - kazao je Tomašević.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki takođe je poželeo ekipama puno uspeha.

- Ova priča je počela još 2010. godine i nastavlja se. Od Tokija će basket tri na tri biti u programu olimpijskih igara i nadam se da će momci i devojke nastaviti ono što je početo - rekao je Višacki.

Srpski basketaš Dušan Domović Bulut naveo je da je početak bio težak.

- Početak 2012. je bio malo težak za sve nas i vizija da budemo najbolji na svetu je imala prepreke. Ambicije su da u narednom periodu budemo dominantna basket sila, ne samo u rezultatima, već i u organizaciji samih takmičenja - rekao je Domović Bulut.

Srpski basketaši, u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, 21. juna su u Nantu osvojili drugi uzastopni, a ukupno treći trofej šampiona sveta.

1 / 15 Foto: Espreso

BONUS VIDEO: Srđan Plavšić u zagrljaju Slavoljuba Srnića posle pobede nad Florijanom

(Ž.S. / agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.