Pitali smo Rakočevića sa koja dva igrača bi izašao na crtu srpskim šampionima u basketu! Jedan je Hrvat, a drugi bi vam teško pao na pamet! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso

Mogli bi da se nose s njima

Pitali smo Rakočevića sa koja dva igrača bi izašao na crtu srpskim šampionima u basketu! Jedan je Hrvat, a drugi bi vam teško pao na pamet! (FOTO) (VIDEO)

Naravno, reč je o njegovim nekadašnjim saigračima, a veruje da bi njihov tim imao šanse da dobije Buluta i ostale

Objavljeno:

U zgradi Košarkaškog saveza Srbije održan je koktel povodom osvajanja zlatne medalje muške košarkaške 3x3 reprezentacije na Svetskom prvenstvu i uspeha ženske košarkaške 3x3 reprezentacije na turniru u Budimpešti.

Jović prošao lekarske, ali veliko neslaganje medija oko obeštećenja koje dobija Zvezda! U oba slučaja je mizerno!

Na koktelu je pored brojnih zvanica bio i nekada jedan od najboljih evropskih košarkaša i potpredsednik KSS Igor Rakočević i iskoristili smo priliku da ga pitamo interesantno pitanje.

foto: Espreso

Kada bi ste morali da izaberete dva bivša saigrača sa kojima biste imali priliku da se suprostavite najboljim 3x3 igračima sveta koga bi ste izabrali?

- Veoma teško pitanje - rekao je Rakočević, a nakon kraće pauze nastavio:

- Razmišljao sam o tome malopre i verujem da bih izabrao Vladu Radmanovića i Nikolu Vujičića.

Da li mislite da biste mogli da se nosite sa svetskim šampionima, naravno u koliko biste bili fizički spremni kao u najboljim danima?

- Mislim da bismo mogli - nasmejao se Rakočević i nastavio:

- Basket 3x3 je fizički manje zahtevan sport od košarke, na skraćenom terenu pokazujete kakvo znanje posedujete nema trčanja napred nazad i mislim da bismo i sada mogli da pružimo dobar otpor većini ekipa.

Igor Rakočević je svakako u svoje vreme bio jedan od najboljih igrača Evrope i njegove partije iz tog vremena nam sigurno stavljaju do znanja da bi se odlično snašao i na basketu.

- Video sam zanimljiv projekat koji je počeo da se održava u Americi gde bivše košarkaške zvezde NBA lige poput Alena Ajversona igraju ligu u basketu 3x3, tako da ko zna, možda i ja odlučim da se ponovo aktiviram - za kraj je uz osmeh zaključio Igor Rakočević.

BONUS VIDEO: Srđan Plavšić u zagrljaju Slavoljuba Srnića posle pobede nad Florijanom

(Ž. Sokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.