Nema telo ni za KLS, a ne za NBA! 3 meseca ćuti, a znali smo! Legende srpske košarke za Espreso o Jokićevom otkazu Đorđeviću!
Foto: Marina Lopičić, Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić

dali svoje viđenje

Nema telo ni za KLS, a ne za NBA! 3 meseca ćuti, a znali smo! Legende srpske košarke za Espreso o Jokićevom otkazu Đorđeviću!

Interesantne izjave tri jugoslovenske košarkaške legende

Objavljeno: 23:03h

Otkaz Nikole Jokića srpskoj reprezentaciji odjeknuo je u javnosti poput bombe.

Specijalno za portal Espreso.co.rs svoje viđenje šireg spiska košarkaške reprezentacije Srbije i neigranje NBA zvezde dali su Miroslav Nikolić, Vlade Đurović i Zoran Slavnić.

Pomoćnik Aleksandra Đorđevića je neigranje Jokića obrazložio ovako:

- To je njegova dobra volja, ako je rekao da neće da igra neće da igra i nećemo da razmišljamo više o tim stvarima. Nema ga i gotova priča.

foto: Saša Pavlić Koky

Danas je selektor Đorđević skratio spisak igrača na koje računa za početak priprema.

- Sale je izbacio skraćeni spisak i sada smo svi uz njega - zaključio je gospodin Nikolić.

NIKOLA SAD NAPADA NBA TITULU! Jokić dobio saigrača iz snova za 90 miliona dolara! (VIDEO)

Na skraćenom spisku reprezentacije nema ni Nemanje Bjelice, a popularni Muta rekao je da Bjelica nije tu zbog zdravstvenih problema:

- Bjelica bi igrao da je zdrav, ali je povređen i zato neće igrati, on je uvek bio deo reprezentacije i kad god je mogao bio je uz nas.

foto: AP

Sa druge strane legenda Crvene Zvezde i jugoslovenske košarke Zoran Moka Slavnić imao je zanimljivu izjavu vezanu za Nikolu Jokića:

- To je apsolutno lični čin kakav odnos imaš prema dresu reprezentacije. Poređenje sa mojom generacijom bilo bi smešno, jer je za nas igranje za reprezentaciju bio čin velikog zadovoljstva i časti. Jedino što mi smeta je to što nas Jokić ova tri meseca drži u neizvesnosti, a svi znamo da neće da igra i onda pročitam njegove izjave o tome da mora da se brine da ojača svoje telo. To ne bi smelo da bude važnije od igranja za reprezentaciju.

JOKIĆ DONEO ODLUKU: Saopštio je Đorđeviću da li će igrati na Eurobasketu!

Za kraj prokomentarisao je i skraćeni spisak igrača selektora Aleksandra Đorđevića:

- Sastav diktiraju želja i povrede igrača sa jedne i vizija trenera sa druge strane. U to se ne mešam, ali selektivnih grešaka ne bi smelo da bude.

foto: Filip Plavčić

Još jedan u nizu legendarnih srpskih košarkaških radnika koje smo kontaktirali bio je Vlado Đurović, bivši trener mnogih srpskih, grčkih i crnogorskih klubova.

Majmune! Marš iz Srbije! Dabogda slomio obe noge! Do juče se kleli u Jokića, a sad ga najodvratnije vređaju i kunu! (FOTO)

- Ja sam uz njega, on nema telo ni za KLS ligu, a ne za NBA. Mora fizički da napreduje i on to zna. Želi to da uradi pravim putem, a ne nekim anabolicima. Ja mislim da je njemu rečeno da se od njega mnogo očekuje, i da je on toga apsolutno svestan. Znam da su mnogi ljuti na njega, ali ovo nije jedino takmičenje. Nije čak ni kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo. Tek će on igrati za reprezentaciju. Biće njen stub u narednom periodu, a sada mora da razmišlja i o svom telu - istakao je Đurović.

Priupitan da napravi poređenje između nas i Hrvata, čije najveće NBA zvezde ovoga puta igraju, nekadašnji košarkaš OKK Beograda je bio kratak i jasan.

ĐORĐEVIĆ SKRATIO SPISAK: Otpala osmorica, pored Jokića Srbija je pretrpela još neke udarce!

- Bilo je toga i kod njih i kod nas. Jednostavno, on oseća njegovo telo koliko može, želi da bude bolji iduće godine. Šta bi radili da je on povređen. On i Bjelica sa Teodosićem su kreativni trougao kakav retko koja ekipa ima. Ali, šta sad da se radi... Sastav koji mi imamo i sad je sasvim respektabilan, nema tu nikakvih problema - dodao je...

BONUS VIDEO: Koreografija Delija protiv Florijanje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.