ŠTA JE CAREVO TREBA DA SE DA CARU: Reakcije čelnika KSS na dobijanje Evropskog prvenstva!
Foto: Saša Pavlić Koky

imali su iznenađenje na prezentaciji

ŠTA JE CAREVO TREBA DA SE DA CARU: Reakcije čelnika KSS na dobijanje Evropskog prvenstva!

Promoterka će biti heroina srpskog sporta i košarke Nataša Kovačević

Objavljeno: 24.06.2017. 13:51h

FIBA je dodelila je Srbiji organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine!  Naša zemlja će biti domaćin dve grupe i završnice takmičenja.

 

Evropsko prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, u našoj zemlji će se igrati dve grupe u Nišu i Zrenjaninu i završnica šampionata u Beogradu. Domaćin preostale dve grupe biće Letonija.


Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda FIBA u Pragu predstavljao predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

 

foto: Fonet/Aleksandar Barda


- Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili u Košarkaškom savezu Srbije prethodnih godina. Posebno se zahvaljujem i odajem priznanje za rad ljudima koji su zajedno sa mnom pripremili sve ovo, takođe i Zoranu Radoviću i Dejanu Bodirogi, funkcionerima FIBA, koji su bili veoma aktivni prethodnih meseci, Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta zajedno sa ministrom Vanjom Udovičićem i njegovim saradnicima, jer bez njihove velike pomoći i njihovih garancija ne bismo mogli ovo da uradimo. To nisu priče za malu decu ili floskule, nego su ozbiljne stvari. Što je carevo, treba da se da caru. Veoma sam ponosan na naš Savez i našu zemlju, imamo dovoljno vremena da sve uradimo kako treba i siguran sam da će Evropsko prvenstvo 2019. biti na visokom nivou - rekao je Danilović.


Velike zasluge da Srbija dobije domaćinstvo EP 2019. godine ima i Ana Joković, potpredsednik KSS za žensku košarku, koja je od prvog dana bila uz košarkašice u Pragu zajedno sa predsednikom Predragom Danilovićem.

 

foto: Marina Lopičić


- Zahvaljujem se Predragu Daniloviću na svoj uloženoj energiji da Srbija bude domaćin Evropskog prvenstva 2019. godine, kao i Dejanu Tomaševiću, generalnom sekretaru KSS, i Magdaleni Kokić, članici tima za prezentaciju Srbije. Oni su sve pripremili i odlično odradili prezentaciju naše zemlje i sve potrebno oko organizacije. Iako smo prethodno izgubili od Češke u trci za domaćinstvo ovog EP 2017, Dragan Đilas je, dok je bio predsednik KSS, opet predložio kandidaturu Srbije za EP 2019. godine. U ovom trenutku je ovo odlična vest za našu reprezentaciju i celokupnu žensku košarku u Srbiji, jer nećemo igrati kvalifikacije za EP. To znači da će biti dovoljno vremena da se ekipa odmori, regeneriše i bude spremna za sve izazove na prvenstvu u našoj zemlji - rekla je Ana Joković.


Promoter Evropskog prvenstva 2019. biće naša košarkaška heroina Nataša Kovačević.

 

foto: Saša Pavlić Koky

- Moram da zahvalim predsedniku KSS Predragu Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću što su mi pružili priliku da pokušam da pomognem da naša zemlja dobije organizaciju EP. To je zaista velika stvar. Takođe, ogromna je čast biti u istoj prostoriji sa takvim košarkaškim imenima. Svi zajedno smo dali sve od sebe i sve je prošlo kako treba. Srce mi je puno što ćemo 2019. godine biti organizatori Evropskog prvenstva. Verujem da je Srbija ponudila mnogo bolje i kvalitetnije uslove od Rusije. Već od ovog momenta počinje priprema i realizacija organizovanja jednog takvog događaja. Sigurna sam da će Srbija odlično uraditi veliki posao - rekla je Kovačevićeva.


Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević istakao je da su košarkašice najzaslužnije što će EP 2019. biti u Srbiji.

 

foto: Fonet/Aleksandar Barda


- Ovo nije pobeda samo ljudi iz KSS, tu na prvom mestu mislim da su najzaslužnije devojke koje su fantastičnim rezultatima u poslednje vreme skrenule pažnju na sebe i Srbiju, kao zemlju ženske košarke. Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je u to vreme bio premijer, prošle godine kada je svaku našu inicijativu podržao. Hvala ministarstvu omladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću. Hvala našim ljudima u FIBA koji su zaista mnogo učinili da organizacija bude dodeljena Srbiji. Hvala i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu i njihovim čelnim ljudima, koji su prihvatili veliku obavezu, jer i bez njihove pomoći ne bismo mogli da organizujemo EP. Ovo je velika stvar. U trenutku kada smo imali nesreću da ženska reprezentacija prođe kako je prošla, za dve godine ćemo biti domaćini Evropskog prvenstva i siguran sam da ćemo tada biti mnogo spremniji. Već od ponedeljka krećemo u pripremu i realizaciju ovako velikog događaja. Ono što je dobro je da smo izabrali gradove koje imaju iskustva sa organizovanjem velikih takmičenja i mislim da tu neće biti problema. Ovakvi događaji su sve zahtevniji i nadam se da ćemo za dve godine uspeti da se dovoljno dobro pripremimo. Hvala i Nataši Kovačević, koja će biti promoter ovog EP i koja je bila iznenađenje od strane KSS, i ona je uz Predraga Danilovića uradila prezentaciju. Ona je sjajan primer kako nikada ne treba odustati, a Srbi su poznati po tome da nikada ne odustaju - objasnio je Tomašević.

 

BONUS VIDEO: Srbija je dobila domaćinstvo Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. Izjava Predrag Danilović

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media