TEŠKE REČI LEGENDE: Partizan i Zvezda nemaju budućnost! Na to sam upozorio još pre 11 godina!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

niko nema viziju

TEŠKE REČI LEGENDE: Partizan i Zvezda nemaju budućnost! Na to sam upozorio još pre 11 godina!

Čuveni jugoslovenski reprezentativac razočaran situacijom u srpskoj košarci

Objavljeno: 13:18h

Legendarni košarkaš, Žarko Paspalj, govorio je u intervjuu za "Sport klub" o finansijskim problemima u kojima se nalaze dva najveća srpska kluba.

Partizan je ostao bez trenera i predsednika, a na osnovu svedočenja ljudi koji rade u klubu, nalazi se na izdisaju. Ni Crvena zvezda nije u preterano boljoj situaciju. Uprkos odličnoj sezoni i tri osvojena pehara, crveno-beli su isplatili tek četiri plate igračima.

foto: Nebojša Mandić

Tim povodom je bivši reprezentativac rekao da se svi moraju trgnuti iz sna i da je on na vreme upozoravao šta mora da se promeni.

- Partizan kao najtrofejniji klub i Zvezda koja je protekle dve, tri godine ostvarila zapažene rezultate nemaju nikakvu budućnost. To sam pričao i pre 11 godina. I šta se u međuvremenu promenilo? Ništa. Sada su svi kao nešto pametni. Ljudi, ne može sistem da se pravi na godinu, dve. Rešenje je u privatizaciji. Neko mora da se obaveže da vodi klub. Ovakav status kvo na niskom nivou nije održiv. Povremeno bljesne neka ekipa ili igrač i na tome se završi. Ne vidim da više od toga može da se postigne - rekao je Paspalj.

foto: Dragan Kadić

On ističe da je problem mnogo veći.

- Ne postoji volja i želja da se nešto uradi. Bavimo se trenutnim problemima, vizija ne postoji. Košarkaška reprezentacija je odlična, a mi nemamo ligu, nemamo jednog mladog igrača za koga bismo mogli da kažemo: “Da, on je budućnost”. Fudbal je nešto najgore što nam se dogodilo. Ne postoji nivo! Stara je ovo priča, ali kao da ih nije briga.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.