GOTOVO: Minesota raskinula ugovor sa Nikolom Pekovićem! (VIDEO)
Foto: AP

Sledi kraj karijere

GOTOVO: Minesota raskinula ugovor sa Nikolom Pekovićem! (VIDEO)

"Vukovi" su iskoristili opciju da mogu da prekinu saradnju sa iskusnim centrom godinu dana pre isteka ugovora

Objavljeno: 08:48h

Nikola Peković nije više igrač Minesote!

Timbervulvsi su iskoristili mogućnost i prvog dana prelaznog roka raskinuli su ugovor sa crnogorskim centrom koji zbog povrede nije igrao skoro dve cele godine.

Bivši predsednik i igrač Partizana imao je još jednu sezonu ugovora sa "vukovima" u kojoj je trebalo da dobije 11,8 miliona dolara.

foto: AP

Ovo bi moglo i da znači kraj karijere za iskusnog kolosa koji je poslednji meč odigrao u januaru 2016. godine, a o kačenju patika o klin se govori već nekih pola godine.

Peković je bio izabran kao 31. pik na draftu od strane "vukova", a priključio im se 2010. godine. Ukupno je odigrao 271 utakmicu u NBA i prosečno postizao 12,6 poena i imao 6,7 skokova po meču.

foto: Fonetap

Od kada su počeli njegovi problemi sa Ahilovom tetivom, Peković se više posvetio privatnom biznisu, a nedavno je otkriveno da će postati jedan od finansijera fudbalskog kluba Rudara iz Pljevalja.

Takođe, dodatni razlog za kraj karijere može biti i to što se njegova supruga nedavno porodila i sa detetom živi u Pljevljima, te će se teško odlučiti za povratak "preko bare".

BONUS VIDEO: SUZE GOVORE VIŠE OD REČI: Pogledajte reakciju Sonje Petrović posle poraza od Letonije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.