NEUJEDNAČEN KRITERIJUM: Selektor Srbije posle gubitka evropske titule opleo po sudijama!
Foto: EPA, Martin Divisek

ARBITRI, ARBITRI

NEUJEDNAČEN KRITERIJUM: Selektor Srbije posle gubitka evropske titule opleo po sudijama!

Najveći utisak na njega ostavilo loše suđenje ali osvrnuo se nakratko i o nastavku rada na mestu selektora nacionalne selekcije

Objavljeno:

Selektor košarkašica Srbije Stevan Karadžić imao je šta da kaže posle poraza od Letonije u osmini finala Eurobasketa u Češkoj.

Najveći utisak na njega ostavilo loše suđenje ali osvrnuo se nakratko i o nastavku rada na mestu selektora nacionalne selekcije.

- Imao sam dogovor da radim do završetka ovog prvenstva. Razmišljam sportski, logično, nemoguće je da se reprezentacija ne sastaje dve godine, bez obzira na ovaj loš rezultat. To bi bilo neozbiljno - rekao je Karadžić.

Arbitražu u meču sa Letonijom smatra vrlo neprofesionalnom.

- Bio je neujednačen kriterijum suđenja, pogotovo na početku koji je bio dosta nejasan. Letonke su napravile veliku prednost od 15 razlike koju smo mi jurili i tu potrošili dosta energije da stignemo rezultat. Od igrača sa klupe Tamara Radočaj nam je donela energiju, ali je sve to bilo malo. Videlo se i na Sonji da je zaista iscrpljena, nije bilo ni humano što sam je toliko držao na terenu, ali probali smo sve što smo mogli i zaista nemam ništa da zamerim devojkama - rekao je selektor.

Suze Petrovićeve ostavle su snažan utisak na sve.

- Sonja je veliki borac, veliki igrač i pravi šampion. Ovo je sport, nije kraj sveta, važno je napraviti dobru analizu i isplanirati šta i kako dalje - zaključio je Stevan Karadžić.

Osvrnuo se i na greške, koje je, kako kaže, sam napravio:

- Sigurno nimalo prijatan trenutak s obzirom na to na kakve rezultate su nas navikle ove devojke. Snosim punu odgovornost za ovaj rezultat jer sam odredio ovaj tim za prvenstvo Evrope. Želeo sam da idu najbolje igračice, ali mislim da devojke koje su ostale u Srbiji nisu mogle adekvatno da zamene Sonju Petrović i Anu Dabović koje su faktički bez pravih treninga došle na šampionat. To je rizik koji sam preuzeo misleći da će nam i nedovoljno spremne pomoći. One su se zaista trudile iz sve snage, ali to očigledno nije bilo dovoljno. Letonija je bila bolji i čvršći tim, imala je više energije, pa ono emocija i energije što smo potrošili protiv Slovenije, nismo imali u borbi za četvrtfinale ni blizu tog nivoa - istakao je...

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.