NOVI GENERALNI MENADŽER DENVERA: Jokić nam je dao baš ono što smo tražili!
Foto: Reuters

novi lider

NOVI GENERALNI MENADŽER DENVERA: Jokić nam je dao baš ono što smo tražili!

Legendarni Litvanac je istakao da je najveći problem bio kada je Srbin stigao kako da mu se pojača snaga, jer je sve ostalo imao

Objavljeno: 10:29h

Nikola Jokić je baš ono što su Denver Nagetsi tražili godinama!

To bi mogla da bude poruka nakon intervjua koji je dao novi generalni menadžer, a dosadašnji asistent, Arturas Karnišovas.

Legendarno Litvanac je dobio unapređenje prelaskom Tima Konelija na poziciju predsednika košarkaških operacija. Javnost u Srbiji je vrlo dobro upoznata i sa time da je on i najzaslužniji što je nova NBA zvezda stigla u Kolorado.

foto: Fonetap

- Jokić se premišljao dok nije odlučio da izađe na draft. Mislim da smo bili najagresivniji da ga zadržimo tu. Nije kao da niko nije znao za njega pre drafta, pa smo srećni što smo uspeli da ga izaberemo. Najteže za njega je bio razvoj snage koji je potreban za ligu. Što se tiče veštine to je sve imao – šut, pas i ostale stvari. Kretao se kao najbolji centri samo zahvaljujući tome. Svi su se pitali kako se prilagodio i uspeo u ligi bez snage - rekao je Karnišovas.

Nakon vrlo dobre debitantske sezone u najjačoj ligi sveta, u drugoj je potpuno eksplodirao, postao lider ekipe i neko oko koga se sada gradi tim.

foto: Reuters

- Jokić nam je dao identitet koji smo tražili. Prošle godine smo bili u potrazi za tim identitetom. Bili smo ofanzivna ekipa, ali ne i defanzivna. Moramo da unapredimo taj segment, ali smo skoro sigurni da smo našli igrače da ih umetnemo uz Nikolu. Imamo jezgro, igrače koji mogu da se dobro kreću bez lopte, dodaju, pronađu prostor za šut, to će nam pomoći da tražimo nove, čak i na draftu - poručio je čuveni litvanski košarkaš.

BONUS VIDEO: Autobus Crvene zvezde prolazi pored treninga Partizana na Zlatiboru

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.