Vraća se u elitu! Evroligaš želi Vladimira Štimca! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

ostaje u turskoj

Vraća se u elitu! Evroligaš želi Vladimira Štimca! (FOTO)

Prema nezvaničnim informacijama turski klub je u potrazi za centrom i vrlo rado bi da popune unutrašnju liniju srpskim reprezentativcem

Objavljeno: 08:42h

Vladimir Štimac je dobio poziv u reprezentaciju Srbije, a za koji dan mogao bih opet da mu zazvoni telefon.

HITČINA! Tavamba opet raspalio Grobare! Ovoga puta, na srpskom jeziku! (VIDEO)

Na vezi bi trebalo da bude neko iz uprave Anadolu Efesa, koja bi da srpski reprezentativac i sledeće godine bude stavnovnik Istanbula, ali ne kao član Bešiktaša.

Prema nezvaničnim informacijama, "pivari" koji su u potrazi za centrom, vrlo rado bi da popune unutrašnju liniju srpskim reprezentativcem.

Štimac je prošlog leta stigao u Bešiktaš prvo na "određeno" vreme, odnosno na dva meseca. Međutim briljantnim izdanjima je postao nezamenljiv član ekipe trenera Ufuka Saridže, pa su produžili saradnju do kraja sezone, što se pokazalo kao odličan potez.

BOMBA U PARTIZANU: Novi trener je neko ko je ne tako davno već vodio crno-bele!

foto: Saša Pavlić Koky

Štimac je sa prosekom od 13,93 poena i 9,57 skokova po meču, od čega čak 4,33 ofanzivna, bio jedan od najvećih "krivaca" što je Bešiktaš neočekivano završio na drugom mestu regularnog dela sezone, ispred čak tri evroligaša (Anadolu Efes, Darušafaka, Galatasaraj), kao i osvajača kupa i finaliste Lige šampiona (Banvit).

Potom se preko Gazijantepa (2-0) i Anadolu Efesa (3-1) dokopao i finalne serije plej-ofa. Beležio je za nijansu slabiji učinak u FIBA Ligi šampiona (13,31 poena, 9,50 skokova, 3,81 ofanzivna). Ali, mnogo važnije od statistike je to što je igra Bešiktaša s njim na terenu bila daleko konkretnija.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.