Nestvarna pobeda srpskog Fenera: Bešiktaš je pao, Kanarinci su šampioni Turske! (FOTO)
Foto: Reuters

kakav preokret!

Nestvarna pobeda srpskog Fenera: Bešiktaš je pao, Kanarinci su šampioni Turske! (FOTO)

Sjajnu partiju je u dresu Fenera pružio Jan Veseli koji je meč završio sa 26 poena i 11 skokova

Objavljeno:

Košarkaši Fenerbahče Ulkera su došli do nestvarnog trijumfa u četvrtoj utakmici finalne serije, te su nakon dodatnih pet minuta bez poraza u finalu odbranili titulu.

Puleni Željka Obradovića su nakon osvojene titule u Evroligi, sezonu zatvorili titulom i u Turskoj. Oni su po četvrti put u finalnoj seriji savladali Bešiktaš, ovoga puta su pred praznim tribinama "Sinan Erdem Doma" slavili nakon velikog preokreta rezultatom 94-98.

Fener je dobio prvi kvartal, a kada se činilo da su na dobrom putu da u dvorani u kojoj su osvojili i Evroligu, odbrane titulu prvaka Turske, usledila je furiozna četvrtina Bešiktaša. "Crni Orlovi" dobijaju drugi kvartal sa 10 razlike i na odmor odlaze sa pet poena viška. Ništa se nije promenilo ni nakon treće deonice, koja je okončana sa 17-17, te je domaćin i u odlučujućih 10 minuta ušao sa pet poena suficita. U poslednjem kvartalu su Štimac i drugovi dodali gas, povećali prednost, došli i do 14 poena razlike, ali je Fener imao spreman odgovor. Spustili su na samo dva poena razlike u poslednjem minutu, odličan je bio Bogdan Bogdanović. Bilo je neizvesno do samog kraja, ali domaćin preko Stroberija i Rola dolazi do pet poena viška na samo dvadesetak sekundi do kraja (84-79). Ipak, Dikson potom pogađa trojku, a na pet sekundi do kraja fantastični Bogdanović poravnava rezultat i odvodi utakmicu u produžetke. Na startu dodatnih pet minuta, Mahmatoglu sa linije penala donosi prednost Fenerbahčeu. Fener uspeva da se odlepi, dolaze do šest poena prednosti na minut i po do kraja, poenima Bobija Diksona, koji se probudio u odlučujućim trenucima.

Na kraju pobeda Fenera, radila je u finalu i popularna "metla", Bešiktaš jednostavno nije mogao da se nosi sa daleko kvalitetnijim rivalom. Sjajnu partiju je u dresu Fenera pružio Jan Veseli koji je meč završio sa 26 poena i 11 skokova. Njega je u stopu pratio Bogdan Bogdanović, koji je pored ključnog šuta na samo par sekundi do kraja regularnog toka, upisao 23 poena i devet asistencija. Pred kralj se priključio i Dikson te je meč završio sa 14 poena, 12 je dodao Judo, dok se Nikola Kalinić zaustavio na sedam poena, tri skoka i jednoj asistenciji.

U poraženom sastavu 22 poena Kenana Sipahija, pratio ga je Stroberi sa 20, 15 je dodao Majkl Rol, a vrlo dobar i Štimac koji je još jednom bio na ivici dabl-dabla sa 13 poena i devet skokova.

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.