Šta je to selektor imao da kaže posle poraza košarkašica od Grčke? (FOTO)
Foto: EPA, Martin Divisek

objasnio šta se desilo

Šta je to selektor imao da kaže posle poraza košarkašica od Grčke? (FOTO)

- Odigrali smo vrlo loše, nismo igrali onako kako smo u prijateljskim utakmicama

Objavljeno:

Selektor košarkašica Srbije Stevan Karadžić rekao je posle poraza od Grčke (60:69) na startu Eurobasketa da nema vremena za kukanje i veruje da će već u subotu protiv Francuske prikazati bolju partiju.

Ženska košarkaška reprezentacija nije uspela pobedom da započne odbranu evropskog trona. Jednostavno, malo toga je našim igračicama polazilo za rukom, dok su razigrane Grkinje imale odgovor na sve, na startu takmičenja u C grupi.

Ipak, ništa nije izgubljeno, naše kraljice očekuje u subotu meč sa Francuskom (20.3), a u ponedeljak sa Slovenijom (15 sati). Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno u četvrtfinale, dok selekcije sa druge i treće pozicije idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

- Odigrali smo vrlo loše, nismo igrali onako kako smo u prijateljskim utakmicama. Najpre smo loši bili u prvoj četvrtini, a posle i bez samopouzdanja. Imali smo mnogo problema i u odbrani u napadu. Procenti šuta su bili takođe loši i za dva i za tri poena. Nedostaje nam mnogo Sonja Petrović, Ana Dabović nije spremna, nije ni na 50 odsto mogućnosti, ali se borila i dala sve od sebe. Zato je ovo normalan rezultat i zato smo mnogo trošili Sašu Čađo i Nevenu Jovanović što se odrazilo na procente šuta - rekao je selektor Karadžić.

Činjenica da su suparnice rano preuzele inicijativu, na kraju se ispostavila kao kobna po našu selekciju.

foto: EPA, Martin Divisek

- Loš početak meča je odredio kasnije raspoloženje. Na momente smo samo igrali našu igru i to nije bilo dovoljno. Nismo se držali plana, Grkinje su bile žešće u odbrani, a na to smo lako ispadali u defanzivi. Prva tri, četiri promašena otvorena šuta su odredila dalji tok utakmice - kaže strateg "kraljica".

Ono što sledi u subotu, još je veći izazov.

- Francuska je još teži rival, niko ovde nije došao slučajno. Nema vremena za kukanje, samo za kratku analizu i učiniću sve, trudiću se svim silama da psihički podignem devojke, da već u subotu bolje odigramo. Želimo da damo sve od sebe i prikažemo bolju igru - rekao je Stevan Karadžić, dodajući da se nada da će u trećem kolu, protiv Slovenije, ekipa moći da računa na Sonju Petrović.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.