PORAZ NA STARTU EP: Grčke boginje su pokazale svoje moći i bacile Srpkinje na kolena! (FOTO)
Foto: EPA, Martin Divisek

idemo dalje!

PORAZ NA STARTU EP: Grčke boginje su pokazale svoje moći i bacile Srpkinje na kolena! (FOTO)

U našem timu najefikasnija je bila Jelena Milovanović

Objavljeno: 20:07h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je porazom u Pragu na Evropskom prvenstvu u košarci.

Loš start šampionki Evrope na Evrobasketu u Češkoj, danas su naše devojke na otvaranju Evropskog prvenstva bile slabije od Grkinja rezultatom 69:60. Grkinje su imale sjajan start, imale su 6:0, pa i 14:5, naše reprezentativke nisu izgledale kao evropske šampionke u tim trenucima.

foto: EPA, Martin Divisek

Jedino su Jelena Milovanović i Ana Dabović, devojke od kojih se najviše očekuje na ovom prvenstvu, nosile igru našeg tima i držale kakvu-takvu neizvesnost. Naše devojke nikako nisu uspevale da pogode za tri poena, promašile su devet šuteva u prvom poluvremenu, što nas je i najviše koštalo minusa u prvom delu igre koji je završen rezultatom 35:30 u korist Grkinja. Izabranice Stevana Karadžića su oštrije krenule u treću deonicu, konačno su pogađale trojke, Nevena Jovanović i Jelena Milovanović su smanjile na 46:42, a nakon tri vezane trojke za naš sastav (Crvendakić i dve Ana Dabović) Srbija stiže i do prve prednosti na meču - 51:50. Ipak, Grkinje se odmah vraćaju u prednost, a Spanu i Kalcidu su zatrpavale naš koš, pa su naše devojke bile veoma blizu porazu nakon poena Grkinja za 67:56. Nisu uspele da ga izbegnu, izabranice Stevana Karadžića su startovale porazom na ovom EP, ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno. Jelena Milovanović je bila najefikasnija u redovima naše reprezentacije sa 17 postignutih poena, imala je i 8 skokova. Ana Dabović sa 14 i Nevena Jovanović sa 12 su pored Milovanović bile jedine dvocifrene u našoj reprezentaciji. Sa druge strane, Spanu 18, i Maltsi je imala 16 poena, Kalcidu je upisala 15, a Sotiru 12. Srbija je u grupi još sa Francuskom i Slovenijom, a prve tri će izboriti plasman u narednu fazu, s tim što će prvoplasirana ekipa direktno u 1/4 finale.

SRBIJA: Radočaj 0, Petrović 0 , Čađo 4, Krnjić 0, Jovanović 12, Milovanović 17, Mandić 0, Crvendakić 6, Skorić 7, Jovanović 2, Dabović 14.

GRČKA: Spiradopulo 3, Maltsi 16, Nikolopou 5, Sotiriju 12, Spanou 18, Kaltsidou 15

Rezultati by SofaScore

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.