Voriorsi pokorili NBA, Durentu prvi prsten! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

dominacija!

Voriorsi pokorili NBA, Durentu prvi prsten! (FOTO) (VIDEO)

Kavalirsi nisu uspeli da ponove prošlogodišnju senzaciju, vrate se i pobede u finalu. Glavni igrač koji je napravio razliku između dva finala je Kevin Durent

Objavljeno: 08:14h

U petoj utakmici finala su sa 129:120 bili bolji od Klivlend Kavalirsa, a MVP finala je Kevin Durent.

Prednost Voriorsa 3–0 je bila prevelika, pa je Klivlend dobio samo jednu utakmicu a Golden Stejt je u seriji slavio sa 4–1 i osvojio trofej Lerija O'Brajena.

Kavalirsi nisu uspeli da ponove prošlogodišnju senzaciju, vrate se i pobede u finalu. Glavni igrač koji je napravio razliku između dva finala je Kevin Durent.

On je fantastičnom partijom razbio odbranu Klivlenda, titulu vratio u Oukland, a sebi prvi prsten u karijeri.Voriorsi su kompletirali "osvetu" za prošlogodišnji šokantni poraz kada im je titula posle tri vezana nokauta iskliznula iz ruku i otišla po prvi put u istoriji u Ohajo.

Durent je tokom ove finalne serije imao neverovatne brojke i nijednu utakmicu serije nije završio sa manje od 31 poena. U odlučujućoj utakmici je imao 39 uz vanserijski procenat šuta iz igre 14/20 za 40 minuta na parketu. Tome je dodao sedam skokova i pet asistencija. Briljirao je i Stef Kari sa 34 poena (10/20 iz igre), šest skokova i deset asistencija, a "džoker" Voriorsa je ovog puta bio Andre Igudala. Popularni Igi je imao 20 poena, ali je mnogo važnije što su i on i Durent pogađali kada je bilo najbitnije. Osim toga, Igudala je doprinos davao u usporavanju Lebrona Džejmsa koga ni sada nije moglo ništa da zaustavi. "Kralj" je imao 41 poen (19/30 iz igre) 13 skokova i osam asistencija nije pomoglo Kavalirsima da ostanu u finalu. Nije mu pomoglo ni to što je Džej Ar Smit postigao 25 poena iz svega 11 šuteva (7/8 trojke), jer su zakazali Kajri Irving i Kevin Lav. Lav je bio praktično nevidljiv u napadu jer je imao svega šest poena i 10 skokova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.