Makedonci povukli potez o kome bi možda i kod nas trebalo da se razmišlja!
Foto: MZT Skoplje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

morali su

Makedonci povukli potez o kome bi možda i kod nas trebalo da se razmišlja!

Kako ističe MKF, nacionalni savez se odlučio da utakmicu sude prvoligaški arbitiri iz Turske kako bi zaštitila sudije iz Makedonije, koji su česta meta napada

Objavljeno:

Odlučujući peti meč finala plej-ofa Makedonije izmedju MZT Skoplja i Karpoš Sokola, sudiće sudije iz Turske, objavila je Makedonska košarkaška federacija.

Takva odluka je doneta pošto su oba makedonska prvoligaša izrazila nezadovoljstvo sudjenjem u prve četiri utakmice finalne serije, u kojoj je rezutat izjednačen 2:2.

Kako ističe MKF, nacionalni savez se odlučio da utakmicu sude prvoligaški arbitiri iz Turske kako bi zaštitila sudije iz Makedonije, koji su česta meta napada. - U toku ove takmičarske sezone, posebno sa približavanjem kraju prvenstva, makedonske sudije su stalno bile izložene riziku u u sportskim salama širom zemlje I neretko su bili žrtve tvrdih i mekih predmeta koje je bacala publika, kao i uvreda i plljuvanja - navodi se u saopštenju. Makedonska košarkaška federacija navela je da želi da izbegne bilo kakve optužbe su sudije "protežirale neki od klubova i da su odluke na parketu donosili pristrasno i neobjektivno", što je, kako se navodi, "česta tema po košarkaškim kuloarima i medijima". Peti susret finalne serije plej-ofa između MZT Aerodrom i Karpoš Sokola biće odigran u sredu od 18.00. Utakmicu će suditi turski arbitri Mehmet Kasertar, Fatih Arslanoglu i Mehmet Karabilečen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.