Dogovorene ozbiljne promene ABA lige koje će interesovati sve Delije i Grobare!
Foto: Beta

dobre ideje

Dogovorene ozbiljne promene ABA lige koje će interesovati sve Delije i Grobare!

Još jednom je aktuelizovan plan stvaranja drugog ranga takmičenja, organizovanje Superkupa uoči svake sezone, odnosno dalji razgovori sa nacionalnim Savezima oko aktuelnih problema

Objavljeno: 08:55h

Bord ABA lige saopštio je posle Skupštine klubova da će regionalno takmičenje naredne sezone, umesto dosadašnjih 14, brojati 12 klubova.

Na sastanku u Zagrebu donet je niz odluka, naglašeno je da je iza lige još jedna izuzetno uspešna sezona, kao i iznet veliki broj planova za dalji razvitak košarke u regionu.

Još jednom je aktuelizovan plan stvaranja drugog ranga takmičenja, organizovanje Superkupa uoči svake sezone, odnosno dalji razgovori sa nacionalnim Savezima oko aktuelnih problema.

- Posle zaključka da je iza ABA liga j.t.d. izuzetno uspešna sezona, Skupština klubova je na sastanku održanom 23.5.2017. godine u hotelu International, u Zagrebu, donela niz odluka u cilju daljeg jačanja i unapređenja takmičenja. ABA liga j.t.d. se dodatno učvrstila kao veoma snažan brend i pokretač razvoja košarke u regionu, potvrdili su finansijski, sportski i marketinški izveštaji za sezonu 2016/17. U prilog tome takođe govori zadovoljstvo gledalaca, kao i veliki rast poseta na oficijelnom sajtu, aplikacijama i svim društvenim mrežama. ABA liga j.t.d. je po svim osnovama napravila korak napred, odgovorila na mnoge izazove i izgradila čvrst temelj za dalji razvoj.

- U skladu sa tim postavljene su jasne smernice i prioriteti u daljem radu. ABA liga j.t.d. je u sezoni 2016/17 ostvarila finansijsku dobit koja će u skladu sa jednoglasnom odlukom Skupštine biti ravnomerno podeljena na klubove učesnike. U cilju daljeg jačanja kvaliteta takmičenja, ali i zbog delikatnosti oko kalendara, većinskim brojem glasova Skupština ABA liga j.t.d. je odlučila da u sezoni 2017/18 učestvuje 12 klubova - navodi se u saopštenju regionalnog takmičenja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.