Posle Real Madrida, juniori Mege su skinuli skalp još jednom evropskom velikanu (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

sjajan meč

Posle Real Madrida, juniori Mege su skinuli skalp još jednom evropskom velikanu (VIDEO)

Napetu završnicu rešio je Goga Gotadze, sa dva slobodna bacanja za odlazak na "+4" pet sekundi pre kraja

Objavljeno:

Nakon što su savladali Real sa 75:65, i to iako su gubili i sa 18 poena razlike, juniori Mega Leksa, koji u svojoj konkurenciji nastupaju pod imenom Mega Bemaks, ostvarili su i drugi trijumf na završnom turniru Evrolige - savladali su Žalgiris sa 72:71 (18:14, 14:9, 12:24, 28:24).

Odlično otvaranje utakmice od strane izabranika Vlade Vukočića nije pokolebalo Litvance, koji su se razigrali u trećoj deonici i od "-9" u 19. minutu došli do "+5" na startu poslednje četvrtine. Ipak, u završna dva minuta Megini juniori su slomili otpor rivala, otišli na 67:63 i tu prednost više nisu ispuštali. Napetu završnicu rešio je Goga Gotadze, sa dva slobodna bacanja za odlazak na "+4" pet sekundi pre kraja.

Gruzijski centar je ubacio 26 poena, imao sedam skokova, dve asistencije i jednu osvojenu loptu, a odličnu partiju pružili su i Mihailo Jovičić (16 poena, četiri asistencije, tri "krađe") i Bogdan Nedeljković (devet poena, deset skokova, tri asistencije), dok je junak pobede nad Realom Nikola Mišković stao na četiri poena i tri asistencije.

Kod Žalgirisa su se istakli Rokas Jokubaitis sa 21 poenom, Vitalijus Kozis sa 16 i Grantas Vasilijauskas sa 13.

U trećem kolu, u subotu od 14 sati, Mega Bemaks će igrati protiv Fenerbahča, koji je u prvoj rundi dobio Žalgiris sa 72:60, a u drugoj se sastaje, ovog petka, sa Madriđanima.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.