SAOPŠTENJE O KOME ĆE BRUJATI SRBIJA: Reči KK Partizana će odjeknuti poput topovskog udara!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

rat se nastavlja

SAOPŠTENJE O KOME ĆE BRUJATI SRBIJA: Reči KK Partizana će odjeknuti poput topovskog udara!

KK Partizan je ponovo izdao saopštenje koje poziva Košarkašku ligu i njenog direktora na odgovornost
Objavljeno: 13:34h

KK Partizan se ponovo oglasio povodom sporne situacije, a mi vam saopštenje prenosimo u celosti.

Povodom saopštenja koje je juče izdao direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon, KK Partizan NIS ističe da izjava gospodina Deleona o neistinitosti tvrdnje da selektivno primenjuje pravila, predstavlja uvredu za inteligenciju svakog ljubitelja košarke koji je gledao mečeve Superlige Srbije bilo u dvorani ili kraj malih ekrana!

foto: Filip Plavčić

Gospodine Deleon, ako ste izdali preporuku da se nakon skandiranja kojima se neko vređa na ličnoj osnovi mečevi prekidaju, publika opomene a potom i preti pražnjenjem hale, zbog čega se ta preporuka primenjuje u nekim slučajevima a u nekim slučajevima ne?

Da li je ikada u situacijama kada se horski, po nekoliko minuta, na ličnoj osnovi vređaju članovi KK Partizan, meč prekinut? Da li je traženo od trenera ili kapitena protivničke ekipe da zamole navijače za fer i sportsko navijanje? Da li je izrečena opomena pred pražnjenje hale? Nije! I to znate i Vi!

Kako Leon Deleon primenjuje pravila? Evo jednog apsurdnog primera na koji se i sam pozvao:

Saopštenje Partizana koje će uzburkati Srbiju! Pa, da li mi treba da vam plaćamo plate?

Za bacanje topovskog udara prilikog kojeg je naš kondicioni trener, Filip Mihajlović, povređen i ukazana mu je lekarska pomoć, domaćin meča je kažnjen sa minimalnih 300 bodova. (300 evra u dinarskoj protivvrednosti)

Potom, nakon utakmice Partizan NIS – FMP, Deleon za “uvredljivo skandiranje” kažnjava Partizan NIS sa 300 bodova (što predstavlja još jedan apsurd – bacanje eksplozivnih naprava na teren podleže istoj sankciji kao, prema proceni Deleona, verbalni delikt 34 sekunde pre kraja utakmice) Jel time hteo nešto da poruči? Možda da ga je sramota, u šta otvoreno sumnjamo, ili da „nije baš bilo vređanja“ nego, recimo „vređuckanja“?

Nemojmo se praviti nevešti i odluku o kažnjavanju povodom utakmice sa FMP-om posmatati van konteksta svih dešavanja u našoj košarci. U trenutku kada su naši iskreni napori počeli da daju rezultata, mi smo kažnjeni. Na taj način, naši su napori poništeni, a otvoreno je pitanje da li neko ne želi da se tenzije stišaju? Taj neko sigurno nije KK Partizan NIS!

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.