Da li tu ima materijala za Saleta? KSS na kampu u Denveru testira 20 srpskih košarkaša koji igraju u NCAA ligi!
Foto: Reuters

sjajna prilika

Da li tu ima materijala za Saleta? KSS na kampu u Denveru testira 20 srpskih košarkaša koji igraju u NCAA ligi!

Za realizaciju ove ideje rođene pre oko godinu dana velike zasluge imaju i predsednik KSS Predrag Danilović i selektora nacionalnog tima Aleksandar Đorđević
Objavljeno:

Košarkaški savez Srbije (KSS) organizovaće 13-22. maja u Denveru kampa za 20 košarkaša sa srpskim pasošem ili korenima koji igraju u NCAA ligi.

U Denver će otputovati potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević, direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović, selektor univerzitetske selekcije Zoran Todorović i njegov pomoćnik Ivan Smiljanić, fizioterapeut seniorske reprezentacije Dušan Sajić i ekonom Jovica Aničić.

Naši igrači će na kampu u Denveru trenirati u opremi sa grbom Srbije, a za kompletnu akciju, odnosno za odličnu halu, smeštaj i prevoz, obezbeđena su sredstva van KSS. Realizaciji ovog projekta pomogao je i Dejan Radulović iz generalnog konzulata Srbije u Čikagu. - Jedan od naših glavnih ciljeva uvek je bio da uspostavimo kontakt sa svim talentima van Srbije i da ne izostavimo nijedno naše dete, što se i ostvaruje. Prošle godine smo, u dogovoru sa KSRS, klincima u Republici Srpskoj pokazali da ih pratimo, uspeli neke od njih da privučemo da igraju za Srbiju. Ove godine je bio zacrtan plan da se akcija proširi na tlo SAD - rekao je Rakočević.

foto: Saša Pavlić Koky

Direktor reprezentativnih selekcija Kuzmanović i Rakočević su sa saradnicima preko godinu dana pratili preko 80 naših igrača registrovanih u sredonjoškolskim i univerzitetskim ekipama širom SAD i kontaktirali dvadesetak najtalentovanijih. - Proverili smo sve NBA i NCAA regulative, odnosno na koji način KSS može da ih okupi na teritoriji SAD i otvori kamp koji će nam pokazati bolju sliku ko može da nastupa za Univerzitetsku reprezenatciju. Nije bilo lako napraviti bazu podataka, ne bismo mogli bez pomoći naših ljudi u SAD. Pre svih, hvala, pomoćnom treneru Denver Nagetsa Ognjenu Stojakoviću i prvom saradniku glavnog trenera Hartford univerziteta Ivu Simoviću, koji su nam bili velika logostika. Ima mnogo imena, možda smo se o nekoga ogrešili, ali tek smo počeli sa ovakvim vidom akcija. Kada dođu svi u Srbiju uradićemo nove kontrolne treninge. Postoji mnogo naše dece koje sada prelaze sa srednjih škola u D1 univerzitete. Molim ih da uspostavimo dvosmernu komunikaciju", objašnjava Kuzmanović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.