"POŠTO SMO IZVREĐALI MILUTINOVA TEŠKO ĆE SE VRATITI..." Grobari će biti zabrinuti zbog reči oko Evrolige
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

NEĆE BITI LAKO

"POŠTO SMO IZVREĐALI MILUTINOVA TEŠKO ĆE SE VRATITI..." Grobari će biti zabrinuti zbog reči oko Evrolige

Prvi čovek crno-belih govorio je i o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu, ali i ostanku "parnog valjka" u elitnom takmičenju

Objavljeno: 12:08h

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan gostovao je u Sport Klub Podkastu gde je pričao o mnogim temama.

Prvi čovek crno-belih govorio je i o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu, ali i ostanku "parnog valjka" u Evroligi.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

Provlačilo se ime Vanje Marinkovića jer mu ističe ugovor sa Baskonijom, a Grobari sanjaju povratke Vladimira Lučića, Jana Veselog, Nikole Milutinova...

Vanja Marinković (levo) na utakmici Partizana i Baskonije
Vanja Marinković (levo) na utakmici Partizana i Baskonijefoto: Starsport

- Pošto smo izvređali Milutinova teško je da će se vratiti. Vratili smo Jaramaza, Anđušića…. Pregovaramo sa bivšim igačima Partizana koji će se verovatno vratiti u Partizan i to su lepe stvari. To pokazuje da je klub veliki, da je poštovan, da ima sistem, da igrači veruju u njega. Lepo je živeti u Beogradu. Sada, kada pričate sa našim igračima, oni često kažu, rado bih se vratio u Beograd, ali moramo dosta stvari da uradimo. Prva stvar je nesigurnost oko učešća u Evroligi - rekao je Mijailović.

Nikola Milutinov
Nikola Milutinovfoto: Starsport©

Dodao je da je srećan na koji način se razvija košarka u Srbiji i da je napravljen veliki korak unapred.

- Srpsko tržište nije posebno u odnosu na ostala. Ni u Španiji nemate 20 klubova koji se bore za titulu. Imate tri, četiri koji se vrte u krug. Srpska košarka je poprilično razvijena, Partizan i Zvezda se ističu budžetima i rezultatima, ali danas imate Vojvodinu, Užice, Borac iz Čačka, Megu, Spartak, Gajdobru… Ja sam ponosan na ono što rade klubovi u Srbiji i koliko raste košarka. Mladi igrači dobijaju priliku da ih vidi jedan Željko Obradović, neki skaut, Janis Sferopulos… Mislim da je srpska košarka danas daleko bolja nego što je bila pre deset godina - zaključio je Mijailović.

Bonus video:

00:46

Milutinov i Davidovac dižu Đokovića

(Espreso/Sport Klub/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.