ON MENJA MADARA U PARTIZANU? Da li je Obradović PRONAŠAO pravo POJAČANJE?
Jam Madar i Željko Obradović, Foto: Starsport

sve je jasno

ON MENJA MADARA U PARTIZANU? Da li je Obradović PRONAŠAO pravo POJAČANJE?

Adut Željka Obradovića

Objavljeno:
D T

Otišao je Jam Madar prošlog leta iz Partizana na način na koji niko nije ni slutio. Miljenik Grobara, učenik Željka Obradovića i odlukom Evrolige zvezda u usponu, spakovao je kofere i iznenada "zapalio" iz Beograda za Istanbul.

Madar nije bio zadovoljan u Partizanu, iako je prethodno proveo dve predivne godine u crno-belom dresu. Njegovim odlaskom, kao i Egzuma, Partizan je pred novu sezonu imao ogroman problem - koga dovesti na poziciji plejmejkera.

1 / 7 Foto: Starsport©

Tu je već bio Aleksa Avramovića, koji ruku na srce i nije klasična "jedinica", pa je sportski sektor crno-belih morao da brzo reaguje.

Odluka je pala na dotadašnjem asu Bajern Minhena i bivšem igraču Partizana, Ognjenu Jaramazu. Ugovor mu je tada istekao sa Bavarcima i logičan splet okolnosti je bio da crno-beli ekspresno potpišu srpskog kombo beka.

Ognjen Jaramaz
Ognjen Jaramazfoto: Starsport©

To se i desilo, pa je Jaramaz već tada viđen kao zamena za Madara, samo sa više evroligaškog iskustva. Sa te tačke gledišta posao crno-belih je imao smisla, ali je problem sa Jaramazom počeo već tokom priprema.

Došao je sa povredom među crno-bele i sa daleko manje samopouzdanja. Navikao nas je Jaramaz da bude igrač energije, agresivan i sportski bezobrazan - baš poput Madara. Brz i jak na lopti, činilo se da će Jaramaz u jednom momentu zaigrati kao nekada...

1 / 7 Foto: Starsport

Ipak, ako izuzmemo Virtus i Makabi u Beogradu, sve od Jaramaza bilo je daleko ispod svakog očekivanja. Veći deo dosadašnjeg dela sezone proveo je na klupi, a na velikom broju utakmica nije dobio ni sekund šanse. Tačno je da Jaramaz ima ugovor na još godinu dana sa Partizanom, a da li je srpski bek nakon ovakve sezone sposoban da se izdigne i u narednoj ponovo poleti na terenu, ali i bude dostojna zamena Madaru - e to je posao za Željka Obradovića i izazov za najvećeg trenera Evrope.

Učinak Ognjena Jaramaza u Partizanu
Učinak Ognjena Jaramaza u Partizanufoto: Printscreen/Euroleague.net

Jaramaz jeste na meti kritika, ali šansu mora dobiti, pre svega da zaleči sve povrede - pošto je to jedini način da povrati samopouzdanje. Pre svega u odlukama na terenu, a zatim i u šutu - koji Jaramaz svakako ima u arsenalu svojih kvaliteta.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.