NBA MAESTRO POTPISUJE ZA PARTIZAN? Može li Obradović da stvori novog Lesora?
Željko Obradović i Matijas Lesor, Foto: Starsport

Sjajan je

NBA MAESTRO POTPISUJE ZA PARTIZAN? Može li Obradović da stvori novog Lesora?

Da li je on pravo rešenje?

Objavljeno:
D T

Slično kao i sa Danteom Egzumom, Partizan ove sezone muku muči sa konstantnošću visokih igrača pod samim obručem.

Prošlog leta su Dante Egzum i Matijas Lesor napustili crno-bele i to nakon fantastične sezone u dresu regioanlnog šampiona. Osvojena je ABA liga nakon 10 godina posta, a u Evroligi je četa Željka Obradovića bila na jednu loptu od plasmana na Fajnal For Evrolige - petog u klupskoj istoriji.

1 / 13 Foto: Starsport©

Pomenuti tandem bio je glavna pokretačka snaga Partizana i njihovim odlaskom, crno-beli su se bacili na formiranje novog tima. Kada je zakazala priča oko Nikole Mirotića, u Partizanu su posegnuli za dovođenjem NBA centra, Frenka Kaminskog.

Frenk Kaminski i Željko Obradović
Frenk Kaminski i Željko Obradovićfoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nesporan kvalitet u napadu bio je glavno oružje Kaminskog u Partizanu. Uz uspone jesenas i padove tokom zime, Amerikanac srpsko-poljskih korena je čini se, konačno "ukapirao" način igre u Evropi i u poslednjih nekoliko evroligaških utakmica bio je jedan od lidera crno-belih na parketu.

Pored dobrog šuta za tri poena, što Lesor ne poseduje, Kaminski je ipak fizički lošiji defanzivac od Francuza. To je na neki način nadomestio košarkaškim talentom i u ovom momentu deluje sasvim pristojno na terenu.

Takođe, Kaminski odlično razume košarku, pa ga je Obradović u finišu sezone koristio i kao "lažnog" plejmejkera, ali sa pozicije četiri. Kratka otvaranja koja ga krase i sposobnost da sve vidi na parketu, poziciniraju ga kao jednog od najboljih u tom segmentu - u budućnosti evropske košarke.

Frenk Kaminski
Frenk Kaminskifoto: Starsport©

Postao je prva opcija na poziciji pet iako je klub morao da nedavno reaguje i angažuje Bruna Kabokla. Ovaj talentovani centar je sa Partizanom prošlog leta potpisao ugovor na 1+1, pa se postavlja pitanje da li je Partizan, zajedno sa Željkom Obradovićem, zadovoljan Kaminskim u dosadašnjem delu sezonu.

Statistika Frenka Kaminskog u Partizanu ove sezone
Statistika Frenka Kaminskog u Partizanu ove sezonefoto: Printscreen/Euroleague.net

Mogućnost novog potpisa i produženja ugovora sa crno-belima postoji, ali se verovatno čeka rasplet u ABA ligi, kao i buudćnost Partizana u Evroligi dogodine. Naravno, ono što je pod broj jedan jeste ostanak Željka Obradovića u klubu, koji uz Zorana Savića vuče konce kada je reč o sportskom sektoru.

Može li Obradović da od Kaminskog napravi dominatnog centra koji pravi razliku poput Lesora, ali na drugi - atipičan način, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Matijas Lesor i Željko Obradović
Matijas Lesor i Željko Obradovićfoto: Starsport

Kaminski je pre Partizana punih osam godina igrao u NBA ligi, a najduži staž je imao u dresu Šarlota. Kasnije je igrao za Finiks, Atlantu i Hjuston.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.