OBRADOVIĆEV VOJNIK! Najbolji šuter Evrolige potpisuje za Partizan na leto?
Željko Obradović, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

majstor

OBRADOVIĆEV VOJNIK! Najbolji šuter Evrolige potpisuje za Partizan na leto?

Majstor u crno-belom dresu

Objavljeno: 20:23h

Košarkaš Partizana Džejms Naneli i ove sezone je jedan od nosećih igrača crno-belih, iako je "parni valjak" na dobrom putu da ne ponovi rezultat u Evroligi iz prošle sezone.

Džejms Naneli
Džejms Naneli foto: Starsport©

Pre dolaska u Partizan, Naneli je šutirao sa 49,6 odsto uspeha za dva, 45,2 odsto za tri i 90,3 odsto sa penala.

U Partizanu je u protekle dve sezone uspeo da održi procenat u šutu za tri iznad 40 posto, dok je za dva iznad 50 posto.

Statistika Džejmsa Nanelija u Evroligi
Statistika Džejmsa Nanelija u Evroligifoto: Printscreen/Euroleague.net

Kroz celu karijeru Naneli je važio za jednog od najnkonstatnijih šutera u evropskim okvirima, a zajedno je sa Željkom Obradovićem postao prvak Evrope u dresu Fenerbahčea.

Znajući o kakvom igraču je reč, Obradović nije časio ni časa i prošle sezone je potpisao Nanelija, da bi uoči tekuće sezone amerikanac produžio ugovor sa crno-belima na još godinu dana.

Iako je već zagazio u 34. godinu, Naneli je bez premca bio najkonstantniji igrač Partizana i ove sezone. Povreda ramena ga je na kratko izbacila iz ritma, ali on se brzo vratio i demolirao Albu iz Berlina minule nedelje.

Naneliju ugovor sa Partizanom ističe na leto i Grobari se nadaju da će svog "crnog strelca" gledati i dgovodine u crno-belom dresu. Nema sumnje da je Naneli svojim igrama i posvećenošću to i zaslužio. Ipak, sada je sve na upravi kluba kao i Željku Obradoviću da sagledaju situaciju i kako znaju i umeju ostave "brutalnog" šutera u timu i za narednu sezonu.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.