MILOŠ TEODOSIĆ I CRVENA ZVEZDA? Dileme više nema, sve je poznato (FOTO)
Miloš Teodosić, Foto: Starsport©

DELIJE NA NOGAMA!

MILOŠ TEODOSIĆ I CRVENA ZVEZDA? Dileme više nema, sve je poznato (FOTO)

Ide ili ostaje?

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda u ponedeljak uveče gostovao je u emisiji Indirektno na TV K1.

Prvi čovek crveno-belih pričao je o mnogim temama, a dobio je pitanje zašto nije dovedena "četvorka," preko koje je primano najviiše poena ove sezone.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Doveli smo Gilespija na poziciji pet, a ne na poziciji četiri. Na četvorci je doveden kasnije Tompkins, koji je juče igrao prvu utakmicu sa Splitom. On je kod nas dva meseca. Njegova cena za ta dva meseca je mala, to je nepunih 20.000 evra ukupno. Za igrača takvog kalibra koji može da prima više od milion evra godišnje, ako se vrati na taj nivo. Nismo mogli da dovedemo Mohameda. Potrebne su pare, a njih nikad dovoljno. Dobili smo značajna sredstva od države. Ove sezone 4,6 miliona, ali to nije dovoljno za sve. Mi još važimo za stabilne klubove u smislu da li ćete ispoštovati ugovor, dugovati ili nećete. Kada dođe kraj sezone ili početak nove, nikada, evo ovo je 13. sezona, ni u jednoj sezoni nisam imao zatvoren budžet na početku, imao sam 30-50%, a ostalo je bilo snalaženje. Krpili smo, tako to funkcioniše - rekao je Čović.

A zatim je upitan da li Teodosić ostaje u Zvezdi naredne sezone?

- To je njegov izbor, što se mene tiče, Teodosić treba da ostane - istakao je Čović.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia

Kaže da još nije jasno ni koje će takmičenje Zvezda igrati.

- Šta mi igramo sledeće sezone? Da li ste sigurni da ćemo igrati Evroligu? Da li je sigurno da će biti dva tima? 95% je sigurno za prvaka ABA lige? A da li će biti dva, to niko ne može da kaže. Igrači kada dolaze oni gledaju da li gledate Evroligu ili ne. Opet se vraćamo na to kako bi utakmice izgledale u Grčkoj, Turskoj, kakvo će biti finale - jasan je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Za kraj se dotakao Dubaija.

- Mislim da je to dobar potez. Ja sam radio na tome da se napravi ABA 2 liga. Mi ne možemo da razvijemo centre kroz KLS. Sad smo razvili centre, pojavio se Novi Sad, Zlatibor, Spartak. Sada kao Srbija možemo da napravimo pristojnu ligu sa 10 do 12 klubova, da ne zavisimo do ABA lige. Dubai daje prostor da dobijete 2 miliona evra čistog novca svake sezone, da vam bude plaćen put, što ne ulazi u to, kao i smeštaj i da širite tržište, da i ABA liga se transformiše. Ovo je poslednja sezona vezana za TV prava, a ABA ligu je finansirao srpski novac većinski. Sada treba videti kakve su dalje mogućnosti. Neće to biti tako mali novac. Videćemo da li je Dubai za Evroligu ili Evrokup, otišli smo na 16 klubova i to će trajati tri sezone - zaključio je Čović.

Bonus video:

01:31

Nebojša Čović - novogodišnji koktel

(Espreso/Indirektno, TV K1/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.