PADA REKORD! Miljenik navijača Partizana uskoro POTPISUJE
Navijači Partizana, Foto: Starsport©

opa

PADA REKORD! Miljenik navijača Partizana uskoro POTPISUJE

Velika želja crno-belih otkrila zanimljive informacije

Objavljeno: 13:16h

Košarkaš Baskonije i velika želja navijača Partizana Čima Moneke je jedna od najzanimljivijih ličnosti u evropskoj košarci.

Osim što je izuzetno temperamentan na terenu i ima atraktivan stil igre, on kreira i interesantan sadržaj za društvene igre.

Njegov poslednji vlog je izazvao najviše pažnje, pošto je otkrio svoja primanja u poslednjih 6 godina koliko traje njegova seniorska karijera.

Moneke je započeo svoj profesionalni put u sezoni 2018-19, počevši u francuskoj drugoj ligi sa Roanom. Njegov prvobitni ugovor tamo iznosio je mesečnu platu od 3.500 dolara.

Hauard i Moneke
Hauard i Monekefoto: Starsport

Međutim, Čimin boravak u Roanu bio je kratkog daha, trajao je samo tri utakmice, da bi prešao u drugi tim u istoj ligi, Denain, gde mu je plata pala na 2.200 dolara mesečno.

- U to vreme, vraćao sam novac svom starom agentu jer sam ga otpustio tako da sam živeo od 300-400 dolara mesečno- rekao je on.

- I ovo nije laž... Sve na šta sam potrošio novac bile su namirnice, iskreno.

Očekivanja su bila velika za Monekeovu drugu godinu, uz obećanja njegovog agenta o mesečnoj plati od 8.000 dolara.

Ipak, nastavio je u francuskoj drugoj ligi, igrajući za Beliers de Kemper, gde je zarađivao 3.700 dolara mesečno. U sezoni 2020-21, Moneke se konačno preselio u najvišu francusku ligu, Orleans, gde je njegova mesečna plata bila 7.200 dolara.

Četvrta godina se pokazala kao proboj za Monekea jer je premašio šestocifrenu cifru, potpisavši Menresu za sezonu 2021-22 i zarađujući 15.000 evra mesečno.

Čima Moneke
Čima Monekefoto: Starsport©

Njegov izvanredan učinak doneo mu je interesovanje NBA lige. Moneke je dobio priliku sa Sakramento Kingsima, u početku je potpisao ugovor od 250.000 dolara, uz dodatnih 250.000 dolara.

- Imao bih priliku da dobijem potpuno zagarantovan ostatak svog miliona da sam bio u timu, mislim da je prošao krajnji rok 8. januara, a prekinut sam 7. januara - prisetio se Moneke

Iste sezone, Moneke se vratio u Evropu i pristao na ugovor sa Monakom, gde je uživao trostruko veću platu nego u Sakramentu, iako tačna cifra ostaje neotkrivena.

Uoči tekuće sezone, Moneke je prešao u Baskoniju. Iako njegova plata u Španiji ostaje neotkrivena, on dodatno prima i deo nakon raskida njegovog garantovanog ugovora u Monaku za sezonu 2023-24.

Čima Moneke
Čima Monekefoto: Printscreen/Instagram/@chimdoggg

- Život je dobar... Ali nije uvek bilo ovako. Tebalo mi je četiri godine da dobijem preko 100.000, a iznos novca koji sam potrošio u Monaku bio je veći nego što sam zaradio u prve četiri godine. Svako ima različite putanje, svako ima različite puteve. Moj put je bio duži period, ali ja stigao tamo gde sam sanjao i naporno radio.

Nigerijac očekuje novi i rekordni ugovor s obzirom na njegov učinak ove sezone. On je na petom mestu po efikasnosti među igračima Evrolige, sa prosekom od 14.1 poena, 6.7 skokova, 1.5 asistencija, 1.1 ukradene lopte.

Inače, as Baskonije je rado viđen gost u Beogradu, pa je nakon meča sa Partizanom poslao poruku zahvalnosti.

- Hvala za ljubav, Srbijo... Osećam to i zahvalan sam zbog toga - stajalo je u njegovoj objavi.

Crno-beli bi ha rado videli u svojim redovima, a ni Čima nije ravnodušan.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.