PANTERU SE NE TRENIRA? Željko Obradović PRIZNAO: ''Kevin me je zamolio...''
Željko Obradović i Kevin Panter, Foto: FOTO: Starsport

šta se dešava?

PANTERU SE NE TRENIRA? Željko Obradović PRIZNAO: ''Kevin me je zamolio...''

U poslednjem periodu se mnogo priča o njihovom odnosu

Objavljeno: 16:53h

Košarkaši Partizana će u četvrtak od 20:30 časova gostovati Albi u okviru 33. kola Evrolige.

Ovo će biti jako važan meč za crno-bele, jer se bore za plej-in, a pobeda protiv ekipe iz Nemačke bi ih približila cilju.

Pred duel sa Albom oglasio se trener Parnog valjka Željko Obradović.

Željko Obradović
Željko Obradović foto: Starsport©

- Za nas važna utakmica, naravno. Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji. Razlika između utakmica koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja imaju više u mečevima koje su dobijali. Tako da je to neki prvi faktor o kojem moramo da vodimo računa - rekao je Obradović i dodao:

- Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonaki presing. Treba obratiti pažnju na i to i imati dobar napad. Ponovo se vraćamo na isto, ne dozvoliti im da iz te zonske odbrane postižu lake poene. To su neke najbitinije stvari. Znamo koliko nam je važna utakmica i nadam se da ćemo biti na potrebnom nivou da je dobijemo – rekao je trener Partizana.

Smatra da to što je Alba poslednja na tabeli, ne znači da treba da se opuste, već nasuprot, moraju da odigraju maksimalno ozbiljno, sa obzirom da ekipa iz Nemačke zna da bude jako nezgodan protivnik.

- Mi nikad ne razmišljamo o tome koliko Alba ima pobeda. To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Tako ih tretiramo kao pravo evroligaški tim.

Upitan je da li je poraz od Olimpijakosa uticao na raspoloženje ekipe.

- Nema veze utakmica sa Olimpijakosom. Mi smo odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema više vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način – rekao je Obradović.

Kevin Panter na meču Kupa ''Radivoja Koraća'' protiv Crvene zvezde
Kevin Panter na meču Kupa ''Radivoja Koraća'' protiv Crvene zvezdefoto: Espreso/Tamara Trajković

Nakon pobede nad Budućnošću u Podgorici Obradović je najavio i jutarnji trening za pojedine igrače, ali se na kraju od toga odustalo.

Sada je najtrofejniji trener Evrope i pojasnio šta je razlog tome.

- Ja sam najavio bio trening, zato što sam razmišljao da neki igrači koji nisu imali veći minutažu trebali da u narednim utakmicama trebali da pomognu malo više timu. Međutim, to jutro koje smo vrlo rano ustali kapiten Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening jer su umorni i jas sam im izašao u sustet. Eto to je to, inače praksa će biti da, bez obzira kakav je program, oni koji manje igraju na slobodan dan imaju trening - rekao je Obradović, koji je za kraj konstatovao da su svi igrači zdravi i spremni za naredni meč.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.