KUKOČU STIGAO BRUTALAN ODGOVOR: Hrvat će morati dobro da razmisli posle ovoga!
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

otkud sad ovo?

KUKOČU STIGAO BRUTALAN ODGOVOR: Hrvat će morati dobro da razmisli posle ovoga!

Podigao buru

Objavljeno: 07:58h

Hrvatska legenda Toni Kukoč je "podigao buru" izjavom da srpski košarkaš Nikola Jokić nije na nivou Vlada Divca i Dina Rađe.

Ipak, nije moguće porediti generacije, a Kukoč definitivno nije imao nameru da unizi nestvarne uspehe srpskog asa.

Na tu temu je govorio i drugi hrvatski stručnjak Neven Spahija i biranim rečima govorio o centru Denvera.

- Sport je interesantan upravo zbog ovakvih stvari, jer svako ima svoje mišljenje, a onda iz toga izađu kontroverze nakon kojih krenu brojni neprimereni komentari - rekao je Neven Spahija u intervjuu za hrvatski "Index".

Neven Spahija
Neven Spahijafoto: EPA

- Toni Kukoč je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. To je čovek koji je napravio čuda u svojoj karijeri i ima pravo na mišljenje. Nije mi jasno zašto se neko ljuti. Ne želim komentarisati ono što je Toni rekao, ali mogu reći svoje mišljenje - dodao je Spahija i poentirao:

- Nikola Jokić je apsolutno najbolji centar koji je iz Evrope došao u NBA. Dvostruki je MVP, MVP je finala, čovek je koji je na svojim leđima doveo klub do titule prvaka, momak čije su brojke abnormalne - rekao je Spahija i nastavio:

Kukoč u Beogradu
Kukoč u Beogradufoto: Starsport©

- Nikola Jokić je dečko koji košarku svaki dan činim boljom. Dakle, neviđen kvalitet. Ne postoji evropski centar koji može i blizu prići onome što je Jokić. Sasvim sam drugačijeg mišljenja od Kukoča, ali ne ljuti me njegovo mišljenje.

Rekao je da se NBA jeste promenio u prethodnih 30 godina, ali da je Jokić jednako dominantan i kada se vrati u Evropu.

- Jokić je jednako dobar i u Evropi i u Americi. Razlika je ta što, kad igra za reprezentaciju, dođe izmrcvaren od prethodne NBA sezone. Tačno, postoje drugačija pravila koja ometaju Jokića, u prvom redu defenzivno pravilo od tri sekunde prema kojem obrambeni igrači puno više pomažu nego u NBA, gde se više igra jedan na jedan i defenzivno i ofanzivno. Međutim, da Jokić dođe u Evropu igrati osam meseci, opet bi bio MVP - rekao je Spahija.

Bonus video:

00:39

Jokić na Cecinom koncertu

(Espreso sport/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.