Dan "D" za Partizan i Željka Obradovića! Ima li mesta panici?
Željko Obradović, Foto: Starsport©

Biti ili ne biti

Dan "D" za Partizan i Željka Obradovića! Ima li mesta panici?

Crno-beli na ivici raja, ali i propasti

Objavljeno:

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20 i 30 u "Štark areni" dočekuju ekipu Olimpijakosa u okviru 32. kola regularnog dela Evrolige.

Do kraja prvog dela sezone ostala su još tri kola, a pored Grka, Partizan putuje na noge Albi iz Berlina, a zatim u poslednjem kolu dočekuje Valensiju.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

Meč sa Olimpijakosom je ipak najteži za Partizan, ako sagledamo kvalitet timova sa kojima se crno-beli sastaju do kraja regularne faze.

Duel u četvrtak je od velike važnosti za četu Željka Obradovića! Koncentracija igrača i oprez moraju biti na visokom nivou, jer u slučaju pogrešnih koraka i odluka na terenu, Partizan vrlo lako može pasti daleko ispod crte za plasman u plej-in.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport

Zato opuštanja i egzibicija na parketu ne sme biti, pošto eventualni poraz u četvrtak Partizan može skupo koštati.

U ovom momentu pored Partizana na učinku od 14-17 su još i Olimpija Milano, Anadolu Efes, Valensija uz Žalgiris i Bajern Minhen - koji imaju samo pobedu manje od gore pomenute "četvorke".

Tabela Evrolige
Tabela Evroligefoto: Printscreen/sofascore.com

Pored duela Partizana i Olimpijakosa u četvrtak se još sastaju i Žalgiris - Milano, Baskonija - Anadolu Efes i Bajern Minhen - Barselona, mečevi koji direktno utiču na poziciju Partizana na tabeli. Pobeda za crno-bele je jedina moguća opcija, jer u suprotnom, ako Milano i Efes dođu do trijumfa uz poraz Partizana, četi Željka Obradovića se crno piše.

Dan ranije, u sredu, Makabi dočekuje Valensiju koja i dalje gaji svoje nade u vezi plasman u plej-in.

Ono što je ohrabrujuće za Partizan je i bolji međusobni skor od Anadolu Eesa, Žalgirisa, Olimpije Milano, Baskonije i vrlo verovatno Valensije, ali i lošiji međusobni odnos sa Bajernom.

Bonus video:

00:52

Grobari pevaju nakon poraza od Reala

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.