SFEROPULOS: Nismo zaslužili ove rezultate...
Janis Sferopulos, Foto: FOTO: Tamara Trajković

evroliga

SFEROPULOS: Nismo zaslužili ove rezultate...

Grk se oglasio posle pobede crveno-belih

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su izuzetno dobar meč i ubedljivo savladali Virtus iz Bolonje rezultatom 94:79 u okviru 31. kola Evrolige.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos oglasio se posle 11. trijumfa njegovog tima u elitnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: FOTO: Tamara Trajković

- Plan pre ove utakmice je bio da svaki igrač mora da ta nešto više, mali detalj koji je nedostajao u prethodnim mečevima. Borili smo se dobro. Dobar posao smo odradili u odbrani. U drugom poluvremenu smo kontrolisali meč. Kada su istopili prednost, mi smo uspeli da se vratimo na dvocifrenu prednost. Posle duplog kola se fokusiramo na meč u ABA ligi. Želim da se zahvalim navijačima, pokušaćemo da ih usrećimo sa što više pobeda u oba takmičenja - rekao je Grk, a potom i dodao:

- Morali smo da se borimo protiv sebe, da ostavimo ovakav utisak. Nismo zaslužili sve ove rezultate, neke mečeve smo mogli da dobijemo. Psihološki veoma bitna pobeda za ekipu.

Miloš Teodosić i Džoel Bolomboj pružili su sjajne partije.

Miloš Teodosić i Brajant Danston u duelu
Miloš Teodosić i Brajant Danston u duelufoto: FOTO: Tamara Trajković

- Ne volim da pričamo o individualnom učinku igrača, pošto je košarka timski sport. Današnji performans Teodosića je bio jedan od najboljih ove sezone. Vidite koliko nam je falio u ova dva meseca. Bolomboj je veoma značajan. Videli ste on je ove godine veoma stabilan i u odbrani i napadu. Od Nedovića znamo šta može da napravi u napadu, ali posebno sam zadovoljan šta je uradio u odbrani. Ne želim da potcenim ili zaboravim ostale. Svi su doprineli. Na primer Smart, koji je napravio dva dobra faula. Nije lako igračima koji dođu iz SAD da shvate igru u Evropi. On je danas napravio pravi potez. Navijači očekuju poene, ali nije sve u tome. Na primer Lazarević je odigrao tri minuta, ali je imao dve veoma dobre odbrane.

U tim bi uskoro trebalo da bude uključen i Trej Tompkins.

- Tompkins je počeo da trenira individualno. Poslednjoj je fazi rehabilitacije. Za neke dve-tri nedelje će da se priključi timu. Onda će da uđe u fazu igranja utakmica. Moj zadatak je da sve to ukomponujem.

Pritiska kao da nije bilo na utakmici sa Virtusom.

- Pre svega, ako pričamo o pritisku rezultata, normalno je. Za vas je delovalo kao da nema pritiska. Videli ste mnogo situacija gde smo se borili za lopte. Za vas je delovalo da nema prituska i to je pristup. Želeli smo više pobedu od njih, to je bilo i u prošlosti. Ne tražim izgovore, igrali smo bez trojice veliki deo sezone. Sada se situacija normalizuje - zaključio je Sferopulos.

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.