ČOVIĆ ZAGRMEO: Zvezda ima čudan tretman, kada bismo...
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

mali kalemegdan

ČOVIĆ ZAGRMEO: Zvezda ima čudan tretman, kada bismo...

Oglasio se prvi čovek crveno-belih

Objavljeno: 09:02h

Košarkaši Crvene zvezde u sredu su poraženi od Panatinaikosa u "Štark areni" rezultatom 89:76 u okviru 30. kola Evrolige.

Dan kasnije, predsednik crveno-belih Nebojša Čović bio je gost u jutarnjem programu na RTS.

Crveno-beli su četiri kola pre kraja regularnog dela ostali bez šanse za plasmanom u plej-in.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

- Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe zbog čega je došlo do promene trenera. Nakon toga su nas pratile neprekidno povrede. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade - rekao je Čović, a potom i dodao:

Naglašava da je već 13. sezona kako je u Crvenoj zvezdi i da su za to vreme osvojena 23 trofeja.

- Ovo mi je 13. sezona u klubu, a za to vreme osvojena su 23 trofeja. To nema nijedan klub na ovim prostorima u zadnjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić... Da ne nabrajam.

Priznaje da nije zadovoljan suđenjem u Evroligi, ali zbog potencijalnih kazni nije do išao do kraja po tom pitanju.

- Kada bismo imali budžet za plaćanje kazni, onda bih vam dao komentar skroz do kraja. Mislim da svi vide jasno šta je. Neki čudan tretman je prema Crvenoj zvezdi, no idemo dalje. Toliko brzo idu utakmice da nemate vremena ni da se radujete ni da patite.

Predsednik Zvezde je potvrdio i da je plejmejker crveno-belih Jago dos Santos u sredu izašao iz bolnice, gde je uspešno operisan nakon nezgodne povrede.

- Njemu je pukla čeona kost, gornji sinus od udarca laktom. Tada je sviran obostrani faul, što je dosta interesantno. Hvala bogu, dobro je prošla operacija, dobro se oseća i treba ga za sedam do deset dana očekivati na terenu sa posebnom maskom. Dobro je prošlo, kako je moglo da bude.

Novinarka je konstatovala da će u četvrtak uveče u "Areni" biti pravi spektakl pošto Partizan dočekuje šampiona Evrope Real Madrid.

- Meni je spektakl kada je velika utakmica, ima puno ljudi i nema vređanja. Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Ja im čestitam na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. Ja to zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica. Mi smo sinoć i poslednjih nekoliko utakmica baš imali dobro navijanje naših navijača.

Bonus video:

01:19

Smart posle poraza od PAO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.