Nikada izgovorene reči Đordija Bertomeua za veliku radost zvezdaša i strepnju partizanovaca!
Foto: Stefan Jokić

bio je iskren

Nikada izgovorene reči Đordija Bertomeua za veliku radost zvezdaša i strepnju partizanovaca!

Prvi čovek Evrolige dao je opširan intervju u kome je govorio o mnogim temama
Objavljeno: 10:15h

Đordi Bertomeu sabrao je utiske posle prvog izdanja Evrolige u novom formatu sa 16 učesnika.

Njegovo mišljenje je da je ovo možda bila i najbolja sezona kada je elitno takmičenje u pitanju, računajući poslednjih 17. godina.

- Ovo je bila daleko najbolja sezona u celoj sedamnaestogodišnjoj istoriji Evrolige! Zadovoljni su klubovi, zadovoljni su igrači, a zaključak o sjajnoj sezoni potvrđuju i podaci o gledanosti - 30 odsto više nego prethodnih sezona. Imali smo ogroman odjek na društvenim mrežama, isto tako ogromnu posećenost našeg veb sajta, a sve to na veliko zadovoljstvo navijača - rekao je prvi čovek Evrolige u intervju za Koš magazin.

foto: Beta

Upitan da li će format Evrolige biti proširen sa 16 na 18 timova, Bertomeu tvrdi da će sistem za sada ostati kakav jeste. - Treba dati vremena i samom sistemu da se usavrši i da se navijači naviknu na njega. Sve to traži vreme. Ja sam za to da se Evroliga u budućnosti širi, ali bez određenog datuma, jer to onda obavezuje. Želimo da dobro proučimo kad ćemo to napraviti, i da li će svih 20 klubova biti u stanju da se takmiče. To jeste ideja, ali nije oročena određenim datumom. Naredne sezone sigurno ćemo imati 16 timova - izričit je Španac.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.